OZN depistat pe lună în fotografia misiunii Apollo 15

Captură a unui film luat de echipajul misiunii Apollo 15 pe Lună, 1971
Captură a unui film luat de echipajul misiunii Apollo 15 pe Lună, 1971 (wms.lroc.asu.edu)

Un utilizator de Youtube susţine că a descoperit un OZN în apropierea suprafeţei lunare, în timpul misiunii Apollo 15.

Conform UFO Sightings, “acest OZN a fost observat de către Streetcap1 pe Youtube. Videoclipul arată o navă ce se aseamănă unei roci, prezentând un camuflaj bun pe suprafaţa lunii”.

Imaginea presupusului OZN a provenit dintr-o fotografie realizată în timpul misiunii Apollo 15 – a noua misiune cu echipaj uman, care a început pe 26 iulie, 1971.

“OZN-ul” respectiv are o formă ciudată şi ar putea să fie doar un asteroid, sau bucăţi de reziduuri spaţiale.

Cel care a încărcat secvenţa scurtă de film pe Youtube susţine însă că obiectul este un “mare vehicul” şi a adăugat: ”Nu am mai văzut aşa ceva înainte şi am făcut o căutare amănunţită pe Google folosind întregul link. Îmi cer scuze dacă a mai fost postat înainte de către altcineva. Se pare că acest link a fost şters în întregime deja”.

De mai multe zeci de ani, diferiţi oameni au susţinut că au văzut OZN-uri sau obiecte ciudate - atribuite unei origini extraterestre - în fotografiile NASA ale corpului selenar.

La mijlocul lui octombrie, un blogger al Huffington Post a susţinut că a depistat “obiecte stranii ce se deplasau de-a lungul Lunii”.

“La începutul lunii octombrie, Crow Tripplehorn – un observator frecvent al lunii care filmează videoclipuri HiRez printr-un telescop de 8 inch – a capturat imagini şocante ale unui obiect neobişnuit ce zbura deasupra suprafeţei lunii,” a spus bloggerul.

“Nu văd nimic ce ar indica că obiectul ar fi fost generat pe calculator. Acestea fiind spuse, videoclipului îi lipseşte acel ceva care m-ar face să cred că respectivul obiect este altceva decât un satelit convenţional,” a spus fostul agent special FBI Ben Hansen despre descoperirea recentă.

“Reflexia soarelui de pe suprafaţa lunii luminează obiectul, şi ne-am aştepta să arate conturat, ceea ce se şi întâmplă,” a adăugat Hansen. ”În ceea ce priveşte haloul luminos pe care îl menţionează, un artefact al videoclipului numit “pixel bleeding” (curgerea acestora prin reflexie, de la un obiect la altul, n.red.) este destul de comună, în special, atunci când videoclipul este comprimat, în urma editării. Rezultatul este mai bine observabil odată cu mărirea imaginii şi apare ca şi cum marginile obiectelor sunt neclare, sau extinse dincolo de graniţele fiecărui pixel.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură