(P) Patru dintre cele mai reuşite documentare despre lumea pariurilor

Istoria pariurilor începe încă din Grecia antică şi continuă în Colosseumul Imperiului Roman. Strămoşii noştri pariau pe luptele dintre gladiatori şi pe cursele cu carul, activităţi care practic au pus bazele caselor de pariuri de astăzi. Diferenţele dintre pariurile sportive din prezent şi cele de acum 2.000 de ani sunt uriaşe însă.

Astăzi oricine poate paria online, din confortul propriei case, siguranţa datelor personale şi financiare este reglementată de organizaţii din domeniul jocurilor de noroc iar experienţa este una complexă, pariurile în sine fiind foarte complexe.

Majoritatea pariorilor sunt deja familiarizaţi cu termeni precum PsF (Pauză sau Final), Şansă dublă, Sub/Peste 2.5 goluri sau 1×2 pariuri însă lumea pariurilor sportive înseamnă mult mai mult. Iată 5 filme documentare despre pariurile sportive care te vor face să înţelegi mult mai multe despre adevăratul fenomen.

1. Life on the Line. Este un documentar din 2013 în care se regăsesc câteva dintre numele cu adevărat legendare din domeniul pariurilor sportive, cum ar fi Teddy Covers şi Erin Rynning, doi dintre pariorii profesionişti ai Vegasului. Documentarul reuşeşte să te poarte în lumea închisă a pariurilor sportive din hotelurile Las Vegasului, chiar în perioada celui mai important eveniment sportiv din America: Super Bowl.

Dacă vrei să îl urmăreşti, o poţi face pe Amazon Prime.

2. Now Place Your Bets - Istoria pariurilor sportive în America. Pasionaţii pariurilor sportive vor găsi în acest documentar lansat în 2017 întregul scenariu al evoluţiei pariurilor sportive în America şi mai ales în Vegas. La fel ca şi Life on the Line, acest documentar intervievează o mulţime de profesionişti din industrie: pariori profesionişti, bookmakeri, oddsmakeri (cei care calculează cotele) sau jurnalişti sportivi. Este unul dintre documentarele complexe care pătrunde până în mintea pariorilor, descoperindu-le motivaţiile şi felul în care construiesc strategii pe termen lung.

3. The Best of It. Este un documentar despre 4 pariori profesionişti: Alan Dvorkis, Alan Denkenson, Lem Banker şi Ken Weitzner. Realizat în 2016, acesta îi însoţeşte pe cei 4 în 2010, la campionatul de baschet NCAA. Este un documentar care surprinde trăirile pariorilor profesionişti şi riscurile pe care şi le asumă într-o lume extrem de imprevizibilă.

4. 60 Minutes Sports Betting: Billy Walters. Acest film documentar realizat în 2011 este, de fapt, un interviu cu Lara Logan care povesteşte câteva dintre secretele celui care este considerat cel mai de succes parior sportiv din Vegas: Billy Walters. Conform documentarului, acesta nu a încheiat niciodată un an pe pierdere şi a reuşit să câştige 1 milion de dolari într-o rundă de golf şi nu mai puţin de 3,5 milioane de lire pe un pariu Super Bowl - cel mai important eveniment sportiv din SUA.

Pariurile sportive au o istorie foarte bogată şi sunt foarte populare în zilele noastre, în mare parte şi datorită internetului. Cei atraşi de acest fenomen descoperă o lume cu totul şi cu totul nouă, în care fiecare cifră contează şi fiecare mişcare de pe terenul de fotbal, baschet sau tenis poate transforma un bilet de pariuri într-unul câştigător sau unul necâştigător. De-a lungul timpului, pariurile sportive au dat naştere la multe poveşti extrem de interesante, aşa cum sunt cele descrise în documentarele de mai sus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport