Pacient căruia i s-a extirpat un plămân din greşeală nu reuşeşte nici măcar să încaseze despăgubirile dispuse de instanţă

Bolnavi în spital (Epoch Times România)
Ana Ion
23.05.2024

Un fost pacient al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta a câştigat, după o luptă de 9 ani în instanţe, procesul cu spitalul unde i s-a extirpat din greşeală un plămân.

Teodor Mema trebuie să încaseze 150.000 de euro despăgubiri decise de instanţă însă managerul spitalului, Beatrice Mahler, spune că nu are suma aceasta care trebuie să meargă „la medicamente”, şi propune o eşalonare pe 5 ani, refuzată de bărbatul ajuns la 69 ani pentru că „voi muri cu dreptatea în mână”, relatează Hotnews.

Teodor Mema avea 59 de ani când a fost operat, în anul 2015, la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, din Capitală, de cancer la plămâni, de către medicul Ioan Cordoş.

Examenul histopatologic (examinarea microscopică, de către medicul anatomo-patolog, a probelor prelevate în timpul intervenţiei chirurgicale - şi care pune un diagnostic cert n.r.) a arătat că Teodor Mema n-a avut cancer, ci Tuberculoză (TBC) o boală care se tratează, de obicei, cu antibiotice şi se poate vindeca în câteva luni.

Teodor Mema s-a internat din nou la Marius Nasta pentru a fi tratat, de această dată, de TBC, unde a stat trei luni.

„Nediagnosticarea corectă a condiţiei sale medicale şi stabilirea şi efectuarea unei intervenţii chirurgicale profund greşite au avut drept consecinţă infirmitatea fizică permanentă rezultată în urma extirpării unui plămân perfect funcţional, care putea şi trebuia să fie tratat de adevărata problemă medicală pe care o prezenta”, se arată în decizia instanţei.

Teodor Mema a dat în judecată atât spitalul, cât şi pe medicul care l-a operat, Ioan Cordoş. În noiembrie 2023, după nouă ani de procese, o hotărâre judecătorească definitivă a condamnat doar Institutul de Pneumoftiziologie la plata unor daune morale în valoare de 150.000 de euro.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor