Până unde se împinge manipularea. Mesaj fals atribuit lui Arafat, transmis către DSP-uri

Raed Arafat
Raed Arafat (Epoch Times România)

Autorităţile avertizează asupra unui mesaj fals trimis pe email Direcţiilor de sănătate Publică, pentru a se lăsa impresia că acestora li se cere să raporteze discreţionar numărul de infectări şi decese.

Respectivul mesaj ar fi trimis către DSP-uri în condiţiile în care în spaţiul public se încearcă tot mai mult acreditarea ideii că autorităţile mint în privinţa gravităţii pandemiei pentru a putea instaura o aşa-zisă "dictatură medicală".

"Grupul de Comunicare Strategică a atras atenţia atenţia mass-media asupra unui mesaj fals, atribuit Secretarului de Stat Raed Arafat şi transmis Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară. Mesajul este transmis de pe adresa de mail gsc@mai.gav.ro, adresă care nu aparţine niciunei instituţii guvernamentale şi care foloseşte o succesiune similară, dar parţială, a literelor care compun domeniul de internet rezervat Guvernului.

Textul este conceput pentru a lăsa impresia că se solicită Direcţiilor de Sănătate Publică să raporteze discreţionar numărul de infectări şi de decese. Mesajul este unul fals şi facem apel la mass-media de bună credinţă să nu popularizeze acest tip de mesaje create special pentru a induce ideea că cifrele raportate public nu sunt reale", transmite GCS.