Parfumul de lavandă "invadează" Provenţa: călătorie în localităţi medievale (video)

De la Les Baux de Provence la Gordes, printre câmpurile de lavandă şi aleile medievale din Provenţa, Franţa.
Provenţa, Franţa
Provenţa, Franţa (Print screen YouTube)

Provenţa, o regiune în sud-estul Franţei situată între Marea Mediterană, Valea Ronului şi Italia, uimeşte prin frumuseţea peisajelor cu câmpuri de lavandă, castele şi mici localităţi caracteristice. Sunt sate (village) de origine medievală, adesea agăţate pe stânci şi caracterizate prin clădiri de piatră, cu străzi înguste şi pieţe mici, care prind viaţă atunci când în ele sunt expuse produsele tipice zonei, în culorile caracteristice.

Unul dintre cele mai fascinante village este Gordes, care pare a fi suspendat în gol. În lumina soarelui, clădirile de piatră sunt de un alb strălucitor care îţi ia ochii, iar la apusul soarelui au tonurile calde ale pământului.

Les Baux de Provence, o mică localitate cu case săpate în stâncă şi clădirea impunătoare a castelului în ruină, este, de asemenea, o alegere bună pentru un bistro. De aici vă puteţi bucura de vederea câmpurilor înflorite şi a altor villages.

Dacă doriţi să vă plimbaţi în mijlocul plantaţiilor de măslini, podgoriilor şi livezilor de cireşi trebuie să ajungeţi la Oppéde le Vieux.

Valensole este o altă etapă a unui itinerar care poate fi organizat în Provence. Parcurgând străduţele şi piaţa în care se află o fântână din anul 1700, ai impresia că timpul s-a oprit în loc. Situată în apropierea râului Durance, în lunile iunie şi iulie este literalmente scufundată în câmpurile de lavandă şi de floarea-soarelui. O frumuseţe rară, o imagine ca din basme.

Dar cine ne poate ghida mai bine în lumea acestor peisaje încântătoare, dacă nu chiar francezii? Grăbiţi-vă, cât timp lavanda este încă în floare!

Iată deci unde puteţi obţine mai multe informaţii: Les routes de la lavande.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură