Parlamentarii şi-au votat majorarea sumelor pe care le primesc pentru deplasări şi cazare

Dacă au fost în dezacord privind demiterea lui Ponta, parlamentarii au fost, însă, pe aceeaşi linie când a venit vorba de mărirea sumelor pe care le primesc pentru deplasări şi cazare, alocându-şi prin vot, 6000 de lei lunar.
Camerele reunite ale Parlamentului României
Camerele reunite ale Parlamentului României (Epoch Times România)
Loredana Diacu
29.09.2015

Cu 293 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi 31de abţineri, parlamentarii au agreat, marţi, anterior votului pe moţiunea de cenzură, mărirea sumelor forfetare care li se acordă pentru deplasări cu maşina şi cazare.

Dacă în ceea ce priveşte demiterea lui Ponta, aleşii ţării n-au reuşit să se pună de acord, când a venit vorba de fondurile pe care le primesc, parlamentarii au dat undă verde măririi acestora, acordându-şi, în plus, şi posibilitatea de a renunţa la maşina de serviciu pentru a primi, în schimb, bani.

Astfel, potrivit Realitatea.net, parlamentarii care merg în deplasări în colegiu cu maşina proprie în loc de maşina de serviciu, vor primi o sumă forfetară de 1400 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport. În plus, suma forfetară pentru cazare a fost majorată la 4600 lei.

Cu o zi înainte de votul de astăzi, Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat să propună Comisiei de Statut două modificări care privesc drepturile care li se cuveneau parlamentarilor, după cum urmează:

"Se solicită completarea articolului 41 alin. 2 şi articolului 45 alin. 3 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, în sensul în care parlamentarii nu mai beneficiază de autoturisme în colegiile şi circumscripţiile electorale, Parlamentul fiind în imposibilitatea achiziţionării unui număr atât de mare de maşini", a declarat ieri vicepreşedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru.

Vicepreşedintele Senatului a mai adăugat că Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au propus şi modificarea articolului privind sumele pentru cazare:

"S-a stabilit şi modificarea articolului 45 alin. 3, în sensul în care, pentru cheltuielile de cazare se primeşte în continuare o sumă forfetară, fiecare parlamentar, indiferent unde va locui, în sensul închirierii unui spaţiu sau în cazul cazării la un hotel, să se încadreze în suma forfetară respectivă", a precizat Ioan Chelaru.

Întrebat ce bani vor primi parlamentarii pentru a se caza, Chelaru a declarat că suma va fi de 4600 de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor