Parteneriat între Guvernul român şi prinţul Charles pentru promovarea turismului în munţii Carpaţi

. (Andrei Popescu / Epoch Times Romania)
Epoch Times România
01.06.2012

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că există discuţii între minister şi reprezentanţi ai Prinţului Charles pentru realizarea unei strategii pentru promovarea turismului în Carpaţi.

"Săptămâna trecută, am avut o întrevedere cu consilierul prinţului Charles, care a fost la Ministerul Dezvoltării. Am avut o discuţie în care i-am mulţumit Excelenţei sale, prinţului Charles, pentru efortul pe care l-a făcut şi pentru sprijinul permanent pentru Guvernul României. La nivelul Secretariatului General al Guvernului există un secretariat tehnic care coordonează o strategie pentru dezvoltarea turismului în Carpaţi, au fost discuţii, se realizează o strategie la nivel guvernamental. S-a demonstrat încă o dată că nu trebuie să inventăm lucruri noi, nu trebuie să reinventăm roata, avem lucruri care pot fi promovate, acesta e motivul pentru care vorbesc de turismul de nişă, de turismul cultural, tradiţii, cultură, care ne stau la îndemână", a spus ministrul Hellvig.

Acesta a mai spus că parteneriatul ţine în primul rând de realizarea unei strategii coerente pentru promovarea Carpaţilor, pe de o parte, iar pe de altă parte, pentru iniţierea unor proiecte punctuale, de la festival gastronomic, până la promovarea unor regiuni turistice din zona rurală, cât şi de asigurarea finanţării pe infrastructura de turism.

Ministrul Eduard Hellvig a vorbit şi despre reabilitarea clădirilor şi centrelor istorice pentru dezvoltarea turismului cultural de nişă, pentru care autorităţile locale ar putea atrage fonduri europene, contribuţia propie fiind de 2%. Hellvig a spus că, în acest sens, Ministerul Dezvoltării ar putea crea un proiect în parteneriat cu Ministerul Culturii.

Hellvig a mai spus că, din câte ştie, Prinţul Charles va veni într-o vizită privată în România în luna iulie. "Vom vedea dacă va exista timp să ne vedem, dacă nu, colaborarea va exista în continuare cu fundaţia prinţului Charles şi cu consilierul său care se află permanent în România."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor