Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ignorat de Iohannis. Află ce crede Tăriceanu despre asta

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Lăsat pe dinafară de preşedintele Iohannis la consultările cu partidele politice, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică, într-o intervenţie telefonică la B1 TV, că unul dintre motivele pentru care partidul sau (PLR) nu a fost chemat la consultările ce vor avea loc luni la Palatul Cotroceni, este că nu a fost prezent la alegerile din ... 2012, criteriu care lui Tăriceanu îi pare" foarte, foarte discutabil."

”Impresia mea e că are probabil o motivaţie că PLR nu a participat pe listele proprii la alegerile din 2012. La o analiză mai atentă, vă pot spune două lucruri: toţi parlamentarii noştri au participat pe lista USL-ului, care a fost primul partid câştigător cu o majoritate covârşitoare În schimb, electoratul a repudiat Partidul Democrat care se regăseşte sub forma noului PNL. A doua observaţie este că nici noul PNL nu a participat la alegerile din 2012, e, şi cu toate astea, este invitat la consultările de la Cotroceni. Aşadar criteriul acesta poate să fie foarte, foarte discutabil. S-ar putea să existe şi un raţionament pe care eu nu-l cunosc şi nici n-am cum să-l aflu. Eu pot să bănuiesc un lucru, nu am nicio certitudine în acest sens. Altă explicaţie nu pot să dau, nu vreau să fac speculaţii”, a declarat Tăriceanu.

Întrebat ce i-ar fi spus preşedintelui Iohannis, dacă ar fi fost invitat la consultări, Călin Popescu Tăriceanu a spus că depinde foarte mult şi de subiectele care erau în discuţie.

”Depinde care ar fi fost subiectele, dar cred că în momentul de faţă un lucru mi se pare extrem de important. Sigur că şi evoluţia economică şi preocupările populaţiei privind crearea locurilor de muncă reprezintă un punct foarte important. Eu cred că România se confruntă cu o problemă mai mare: separaţia puterilor în stat, independenţa lor, necesitatea apărării libertăţilor şi drepturilor individuale (a aleşilor ţării n.r.) în faţa exceselor şi abuzurilor care se petrec necontenit în ultima vreme. Eu cred că e o temă de discuţie în spaţiul public şi sigur ca şi preşedintele, bănuiesc, este atent la acest semnale şi le va lua în seamă. Nu vreau să fac nicio apreciere în acest sens”, a mai spus preşedintele Senatului.

Partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlament au fost invitate luni la Cotroceni pentru consultări pe tema stadiului legislaţiei electorale şi a procedurilor parlamentare de încuviinţare a cererilor justiţiei. În acest context, merită reamintit că Tăriceanu a explicat în repetate rânduri că Parlamentul nu este nici "ghişeu de înregistrat cererile procurorilor" şi nici " maşină de trimis la eşafod", a criticat CSM-ul şi pe şeful statului pe motiv că, după ce Senatul a blocat arestarea preventivă a lui Şova, aceştia au acuzat un conflict între puterile statului. Mai mult, şeful Senatului a susţinut inclusiv că ar trebui să se renunţe la sesizări către CCR şi a cerut dialog direct între Biroul Permanent al Senatului şi CSM.

Recent, DNA a cerut Senatului toate actele suplimentare în cazul "aleşilor penali", în special în cazul lui Dan Şova, pe care Tăriceanu l-a scăpat de arestare preventivă invocând Regulamentului Senatului, ale cărui prevederi erau în contradicţie cu Constituţia ţării, cerere declarată procedural incorectă de Călin Popescu Tăriceanu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne