Partidul preşedintelui Erdogan, câştigător în alegerile legislative (primele rezultate)

Potrivit primelor rezultate parţiale publicate de televiziunile de ştiri locale, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al lui Erdogan a câştigat alegerile legislative organizate duminică în Turcia.
Preşedintele turc Recep Erdogan la Bucureşti
Preşedintele turc Recep Erdogan la Bucureşti (Epoch Times România)

Astfel, conform canalelor NTV şi CNN-Turk, după numărarea a 52% din buletinele de vot, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării a obţinut 51,8% din voturi.

Partidul Republican al Poporului (CHP) se află pe locul al doilea, cu 22,1% din voturi, urmat de Partidul Democratic al Poporului (HDP), cu 11,4% din voturi, cu procente semnificativ mai mici faţă de cele obţinute pe 7 iunie.

Partidul Acţiunii Naţionaliste (MHP), a obţinut 11,2% din voturi, înregistrând o scădere cu cinci procente faţă de precedentul scrutin.

În cele mai mari oraşe din Turcia, numărarea buletinelor de vot nu s-a încheiat încă.

De la deschiderea secţiilor de votare la ora locală 7, s-a înregistrat o prezenţă masivă a populaţiei, în speranţa că alegerile vor pune capăt instabilităţii şi violenţelor care au pus stăpânire pe ţară.

Acesta este cel de-al doilea scrutin legislativ în ultimele cinci luni, care se desfăşoară în Turcia. Partidul de guvernământ a câştigat trei alegeri generale – în 2002, 2007 şi 2011 – dar a pierdut majoritatea în cadrul alegerilor din 7 iunie 2015 şi a eşuat să creeze o coaliţie cu principalele partide de opoziţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe