Patru români răniţi în urma exploziilor de la Bruxelles. MAE a instituit celula de criză

Printre persoanele rănite în exploziile ce au îngrozit Europa se numără şi patru cetăţeni români.
Aeroportul din Bruxelles.
Aeroportul din Bruxelles. (Captură Foto)

Patru cetăţeni români au fost răniţi în timpul atentatelor de la Bruxelles. Unul dintre aceştia este minor şi a fost internat în spital, asistat de un membru al familiei, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

Printre victime se numără şi o femeie rănită la picior. Potrivit B1 TV, femeia, pe nume Cristina Călinţaru a fost surprinsă de suflul exploziilor de pe aeroportul Zaventem. Românca a fost operată de medicii de la Spitalul Militar din Belgia, acolo unde au fost trataţi şi românii arşi în clubul Colectiv, iar starea ei este bună în acest moment.

În urma celei de a doua explozii a fost rănit un student român, care a fost trimis la un spital din apropiere. Un alt cetăţean român a fost externat după ce a primit îngrijiri medicale.

Ministerul Afacerilor Externe a instituit o celula de criză şi a pus la dispoziţie numerele ambasadei din Belgia pentru familiile celor care s-ar fi putut afla în locurile de producere a atentatelor.

De asemenea, echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Bruxelles s-a deplasat la spitalele din capitala Belgiei, pentru a le acorda cetăţenilor români răniţi asistenţa necesară în astfel de cazuri.

"Celula de Criză a MAE, prin intermediul Ambasadei României în Regatul Belgiei, rămâne în legătură permanentă cu autorităţile locale şi continua verificările.", informează MAE în comunicatul de presă remis Epoch Times.

MAE reaminteşte că a pus la dispoziţia cetăţenilor români precum şi rudelor acestora următoarele contacte telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei 32 (0)2 347 5338, 32 (0)2 345 0040, 32 (0)2 344 1658, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles 32(0)2 344 0854.

Reamintim că două explozii au avut loc marţi dimineaţă la aeroportul Zaventem din Bruxelles, cu doar câteva minute înainte de ora locală 8 a.m. Au fost raportate cel puţin 14 victime. O a treia explozie a lovit staţia de metrou Maelbeek, provocând 20 morţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne