Patru seisme au cutremurat Vrancea în ultimele două zile

P. P.
28.04.2014

alte articole

Institutul de Fizică a Pământului, aparatură de dedectare şi măsurare a seismelor
Institutul de Fizică a Pământului, aparatură de dedectare şi măsurare a seismelor (Epoch Times România)
P. P.
28.04.2014

Începând de sâmbătă dimineaţa, ora 10, nu mai puţin de patru seisme au fost înregistrate teritoriul regiunii Vrancea, cel mai puternic având magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter.

Sâmbătă dimineaţa, un cutremur cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter a fost înregistrat la o adâncime de 87 de kilometri, cel mai apropiat oraş fiind Vălenii de Munte.

Zona Vrancei, la aproximativ 29 de kilometri distanţă de suprafaţă de oraşul Focşani, a mai fost apoi zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter în jurul orei opt seara.

Cel mai puternic cutremur din ultimele două zile a avut loc sâmbătă noapte, la ora 21:32, la aproximativ 35 de kilometri de Mărăşeşti. Magnitudinea cutremurului a fost estimată la 3,5 grade pe scara Richter de către Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) iar epicentrul acestuia a fost localizat la aproximativ 85 de kilometri adâncime.

Duminică dimineaţa, la ora 4:34, a venit a patra replică cu o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter. INFP a localizat epicentrul seismului la 154 de kilometri adâncime iar distanţa de suprafaţă faţă de cel mai apropiat oraş, Covasna, a fost estimată la 34 de kilometri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor