Pavelescu nu se dezminte: PNŢCD cere membrilor să nu îl voteze pe Klaus Iohannis

Aurelian Pavelescu
Aurelian Pavelescu (Epoch Times România)
Flori Mladin
11.11.2014

PNŢCD cere membrilor şi susţinătorilor acestui partid să nu îl voteze pe Klaus Iohannis în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie a.c., ci să îşi anuleze votul, una din cauze fiind alianţa cu Laszlo Tokes şi extremiştii maghiari, a transmis marţi preşedintele acestei formaţiuni politice într-un comunicat de presă.

Comitetul Naţional de Conducere al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat a hotărât să nu susţină niciunul dintre candidaţii la preşedinţia României intraţi în turul doi, nici pe Victor Ponta şi nici pe Klaus Iohannis.

Această situaţie este o premieră pentru PNŢCD, care a luat această decizie cu scopul de a avertiză întreaga societate asupra pericolelor la care este expusă în viitor. PNTCD îndeamnă membrii şi simpatizanţii săi că în turul doi al alegerilor prezidenţiale să se prezinte la vot şi să anuleze buletinul de vot, scriind pe acesta: “Refuz!” sau “Monarhie Constituţionala!”.

În legătură cu candidatul Victor Ponta, în comunicat se explică că unul din motivele pentru care s-a luat această decizie este faptul că PSD s-a aşezat în afara jocului democratic, refuzând să-şi asume trecutul şi să se modernizeze, în acord cu nevoile statului, a adus mari prejudicii dezvoltării democratice a României.

Imediat după evenimentele din 1989, PNTCD şi PSD s-au aşezat pe poziţii clare de incompatibilitate. Trecerea timpului a dovedit ca liderii PNTCD, refondatori ai partidului, Corneliu Coposu şi Ion Raţiu, au promovat liniile directoare benefice pentru dezvoltarea României, fiind câştigătorii morali, în concurenţă cu reprezentanţii foştilor comunişti, responsabili pentru situaţia actuală dezastruoasă a ţării. Starea de incompatibilitate nu a fost depăşită, conform reprezentanţilor partidului, care concluzionează că PNTCD nu poate acorda votul sau niciunui candidat la preşedinţia României.

"Declaraţia d-lui Victor Ponta, ca este de acord cu organizarea unui referendum constituţional asupra formei de guvernământ, făcută în campanie, nu este credibilă. Mai mult decât atât, PNTCD nu va fi de acord cu organizarea unui referendum constituţional de către dl. Victor Ponta! Un asemenea referendum nu poate fi organizat decât în condiţiile şi cu participarea PNTCD, a organizaţiilor monarhiste, a partidelor politice, indiferent de opţiune şi a întregii societăţi civile, pentru binele ţării, scrie în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor