Pentagonul continuă consolidarea strategiei pentru războiul cibernetic

Ashton Carter
Ashton Carter (Mark Wilson/Getty Images)

Pentagonul a anunţat că va cere ajutorul unor giganţi hi-tech precum Facebook Inc. şi Andreeseen Horowitz, pentru a ajuta sectorul apărării naţionale digitale să dezvolte mai multe sisteme de informaţii, potrivit Daily News.

Secretarul american al Apărării Ash Carter a dezvăluit planurile strategiei Pentagonului pentru războiul cibernetic, într-un discurs susţinut în 23 aprilie la Universitatea Stanford, conform Wall Street Journal.

Pentagonul va recruta ingineri în calculatoare şi programatori pentru a crea o “forţă a viitorului”. Vor exista aproximativ 15 membri de personal, cu toţii fiind selectaţi din serviciul militar activ şi din rândul rezerviştilor.

“Unii dintre rezerviştii pe care îi vom recruta în această unitate au finanţat şi vândut deja mai multe companii”, a declarat un oficial senior al Departamentului Apărării pentru LA Times.

În plus, Carter a anunţat că se vor depune eforturi pentru identificarea de tehnologii cu aplicaţii militare şi că Pentagonul va investi în In-Q-Tel – o firmă nonprofit care investeşte în companii hi-tech pentru agenţiile americane de informaţii. Pentagonul va furniza capitalul de pornire pentru In-Q-Tel dar încă nu a confirmat suma de bani, susţine Daily News.

Se estimează că Biroul Pentagonului va deveni operaţional într-o lună şi va fi localizat în Moffett Field. Totodată, alte trei agenţii guvernamentale intenţionează să îşi deschidă birouri în Bay Area, printre ele numărându-se şi Departamentul pentru Securitate Internă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.