Pentru alegerile prezidenţiale din Ucraina, în Moldova vor fi deschise două secţii de votare

(photos.com)
Ana Chitoroagă
23.05.2014

Cetăţenii ucraineni din Republica Moldova vor putea vota duminică, în vederea alegerilor prezidenţiale din Ucraina, la două secţii de votare, între orele 8.00 şi 20.00, informează Moldpres. Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pirojkov, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că alegerile anticipate ale preşedintelui Ucrainei au o importanţă covârşitoare pentru soarta politică a ţării.

“De aceste alegeri, în timpurile de încercare pe care le trecem, depinde prezentul şi viitorul statului nostru. Pe teritoriul Moldovei locuiesc un număr impunător de cetăţeni ucraineni. Avem înregistraţi circa 56.000 de alegători, dintre care 90% locuiesc în regiunea transnistreană, pe care îi chem să-şi utilizeze dreptul constituţional în vederea alegerii viitorului preşedinte”, a accentuat diplomatul.

De asemenea, Serghei Pirojkov a menţionat că Ucraina a înfiinţat în Moldova două secţii de vot: una la Chişinău, în incinta ambasadei Ucrainei, şi alta la Bălţi, plasată la consulatul Ucrainei.

Documentul în baza căruia se poate vota este paşaportul, care trebuie să fie valid până în ziua alegerilor inclusiv. La scrutin vor putea participa doar acele persoane care au fost incluse în listele electorale, fiecărui cetăţean fiindu-i trimise în prealabil invitaţii personale.

Diplomatul ucrainean a specificat că ambasada a deschis, în vederea oferirii serviciilor de consultanţă, o linie telefonică (373.22.582.825) şi o pagină electronică (http://moldova.mfa.gov.ua/ru/consular-affairs/voting-abroad).

Deplasarea la vot a alegătorilor din regiunea transnistreană va fi organizată de comunităţile ucrainene locale.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor