Percheziţii în Capitală: Zeci de medici, urmăriţi penal pentru fraudă

Poliţişti
Poliţişti (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
29.03.2013

Nu mai puţin de 44 de percheziţii la domicilii sau la unităţi medicale au fost efectuate vineri dimineaţă de către procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Pentru provocarea unor fraude în valoare de peste 500.000 de euro, cel puţin 42 de medici sunt urmăriţi penal, fiind acuzaţi că eliberau reţete false şi pentru că decontau analize medicale fictive.

Pentru realizarea acţiunii, sprijinul tehnic a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii (SRI), iar medicii sunt acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals şi uz de fals, de dare şi luare de mită, dar şi de furt intelectual.

"Activitatea infracţională a constat, în principal, în fraudarea de către mai mulţi medici şi angajaţi ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, prin decontarea unor analize medicale care nu au fost efectuate în realitate, cauzându-se un prejudiciu de peste 500.000 de euro", relevă un comunicat al Parchetului Capitalei.

În cursul zilei de joi, alţi doi medici şi o farmacistă au fost puşi sub urmărire penală pentru acuzaţii de fals, uz de fals şi înşelăciune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor