Perioada Carnavalului din Brazilia: cel mai aglomerat sezon turistic

Cântăreţul sud coreean Psy (D) în Rio de Janeiro, 9 februarie 2013.
Cântăreţul sud coreean Psy (D) în Rio de Janeiro, 9 februarie 2013. (Vanderlei Almeida / AFP / Getty Images)

ITATIBA, Brazilia – Muzică ritmată, petreceri la fiecare colţ de stradă, dansuri samba şi parade: Brazilia devine anual o destinaţie pentru sute de mii de turişti străini care doresc în luna februarie să ia parte la cel mai mare carnaval din lume.

În acest an carnavalurile au atras artişti renumiţi precum rapperul sud-coreean Psy, care a interpretat hitul său Gangnam Style în Salvador, capitala statului brazilian Bahia, înainte să se îndrepte spre Rio de Janeiro.

Există mai multe carnavaluri în Brazilia în fiecare an, dar cel mai mare este cel din Rio, numit de Cartea Recordurilor Guinness drept cel mai mare carnaval din lume.

Conform unui reprezentant al Companiei pentru Turism din municipiul Rio de Janeiro, evenimentul din Rio a atras în acest an 900.000 de turişti din interiorul şi din afara Braziliei.

Deşi festivităţile au fost reduse într-o anumită măsură în acest an datorită tragicului incendiu la un club de noapte, care a luat vieţile a sute de oameni, petrecerea s-a desfăşurat în mod normal. Carnavalul a început vineri, 8 februarie, şi s-a terminat marţi, 12 februarie.

Şcolile de samba au încântat vizitatorii cu pregătirile lor şi au luat parte la parade mari pe străzi şi în Sambadrom, un loc special amenajat pentru Parada Carnavalului Samba din Rio de Janeiro.

Carnavalurile din Brazilia sunt aşteptate să atragă aproximativ 6,2 milioane de turişti din interiorul şi din afara ţării şi au generat 2,9 miliarde de dolari în tranzacţii financiare, o creştere faţă de cele 2,8 miliarde dolari de anul trecut, conform Ministerului brazilian al Turismului.

Un reprezentant al ministerului spune că mai mulţi factori au contribuit la această creştere, inclusiv atenţiei accentuate acordate turismului şi campaniilor promoţionale suplimentare, precum şi opţiuni mai rapide şi mai ieftine de călătorie, ca şi în cazul metodelor de plată.

“Carnavalul este unul dintre cele mai aglomerate momente pentru turiştii brazilieni şi străini”, a afirmat José Francisco Lopes, director al Departamentului pentru Studii şi Cercetare din cadrul Ministerului brazilian al Turismului, într-o declaraţie.

Controlarea mulţimilor mari de oameni este o provocare

Au existat aproximativ 6 milioane de împătimiţi ai carnavalurilor în Rio ce au luat parte la evenimentele stradale şi care au urmărit parada. Controlarea şi administrarea unor mulţimi atât de mari reprezintă o provocare şi mulţi oameni trebuie să lucreze din greu pentru a menţine ordinea şi a oferi servicii, în timp ce alţii se bucură de activităţi.

Conform conducerii oraşului, 230 de vehicule au primit amenzi şi 72 de vehicule au fost remorcate în apropiere de Sambadrom în timpul carnavalului.

Angajaţii de la salubritate au colectat 700 de tone de gunoaie în timpul evenimentului de 5 zile şi autorităţile au amendat 671 de oameni pentru urinare în public începând cu sfârşitul lunii ianuarie, când au început paradele de dinaintea carnavalului.

Autorităţile au luat de asemenea precauţii speciale pentru a proteja tinerii de a nu deveni victime ale traficanţilor de carne vie care răpesc tineri şi îi forţează să lucreze în industria sexuală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură