Petiţia ACUM prin care se cere investigarea fraudei bancare din R. Moldova a fost depusă la Parlamentul European

Justiţia nu a recuperat niciun bănuţ din furtul bancar şi nu a sancţionat nicio persoană vinovată, ceea ce demonstrează că regimul de la Chişinău este impedimentul principal în calea recuperării banilor, susţin liderii ACUM.
Maia Sandu şi Andrei Năstase depun petiţia ACUM la Parlamentul European
Maia Sandu şi Andrei Năstase depun petiţia ACUM la Parlamentul European (captură video/facebook.com/PAS)

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) informează că la întâlnirile din cadrul vizitei din această săptămână, de la Strasbourg, a prezentat Petiţia ACUM semnată de mai mult de 50 000 de cetăţeni ai Republicii Moldova, prin care solicită asistenţa Uniunii Europene şi a ţărilor membre în investigarea furtului miliardului.

„După 4 ani în care justiţia moldovenească nu a recuperat niciun bănuţ din furt şi nu a sancţionat nicio persoană dintre cei vinovaţi, dimpotrivă, oferindu-le protecţie hoţilor, e clar că regimul de la Chişinău este impedimentul principal în calea investigării fraudei şi recuperării banilor”, se arată într-o declaraţie a formaţiunii prin intermediul căreia liderii viitorului bloc ACUM au ţinut să mulţumească tuturor cetăţenilor R. Moldova care au semnat petiţia şi „au încredere că noi, alături de instituţiile europene, vom continua lupta pentru democraţie şi stat de drept.”