Pictură murală inedită, reflectată pe suprafaţa apei, în Lituania

Pictura lui Bartkus pe râul Sesupe
Pictura lui Bartkus pe râul Sesupe (facebook.com)

Oraşul lituanian Marijampolé a devenit celebru datorită unei frumoase picturi murale realizate de artistul Ray Bartkus, care se poate vedea pe suprafaţa apei. Bartkus a pictat un zid invers iar rezultatul a fost uimitor.

Artistul, în vârstă de 54 de ani, locuieşte la New York şi a decis să se aventureze în uimitorul experiment de a crea o pictură murală care să se reflecte în apă. Bartkus a pictat intenţionat tabloul invers pentru ca înotătorii, vâslaşii şi lebedele ce apar pe peretele pictat să se vadă reflectaţi în poziţia normală pe suprafaţa râului Sesupe, un râu ce curge prin centrul oraşului Marijampolé, peretele utilizat fiind cel al unui magazin situat în afara localităţii.

Ray Bartkus

Artistul lituanian a terminat Academia de Arte din Vilnius în 1986 iar din anul 1991 a făcut ilustraţii pentru diferite publicaţii, inclusiv pentru New York Times Book Review, revista Harper şi Wall Street Journal.

Din 2001 a avut diferite expoziţii personale şi a participat la mai multe festivaluri artistice în SUA şi Europa, lucrările sale fiind achiziţionate de Naţional Portrait Gallery şi de Muzeul de Artă din Lituania.

Din anul 1991 Ray Bartkus locuieşte şi creează la New York iar cu acest concept inedit din Lituania a atras din nou atenţia criticilor asupra artei sale. Imaginea reflectată a picturii murale devine perfectă pe suprafaţa apei, în anumite condiţii de lumină şi vânt.

Ideea a fost genială şi a plăcut mult marelui public. În continuare, rămâne de văzut cu ce fel de idei artistice unicat ne va mai surprinde acest talentat artist.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.