Epoch Times România

Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi. Va fi oare un Box-Office?

Fragment din posterul de promovare al filmului PIratii din Caraibe IV.
Fragment din posterul de promovare al filmului PIratii din Caraibe IV. (Walt Disney Pictures)
Stephen Summer
24.05.2011

‘Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi’ a fost lansat vineri, 20 mai 2011, in peste 4.000 de cinematografe din America de Nord, si pare ca se indreapta catre titlul de Box-Office, in ciuda ratingurilor scazute ale criticilor.

Cel mai recent episod al binecunoscutei serii Piratii din Caraibe ii are ca protagonisti pe Johnny Depp, in rolul capitanului Jack Sparrow, si pe actrita Ian McShane, jucand-o pe Barbossa. Episodul ‘Pe ape si mai tulburi’ are, de asemenea, noi intrari, cum ar fi Penelope Cruz, care o joca pe frumoasa Angelica.

Actiunea filmului se invarte, cum ne-am obisnuit deja, in jurul Capitanul Jack Sparrow. In timp ce acesta parcurge anevoioasele poteci intunecate impreuna cu Angelica, o femeie a trecutului sau, el este in cautarea Fantanii Tineretii. Angelica il obliga pe Capitanul Sparrow sa se imbarce la bordul navei conduse de formidabilul pirat ‘Barba Neagra’ (Blackbeard), rol atribuit actorului Ian McShane. La bordul corabiei, Jack se trezeste in fata unei neasteptate aventuri in care nu stie de ce sa se teama mai mult: de Barba Neagra sau de femeia trecutului sau.

Povestea impleteste tot repertoriul de intamplari piratesti: comori, batalii cu spade ascutite si, binenteles, putin unor negru caracteristic seriei. Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi este cea mai scurta dintre cele patru episoade ale seriei, atingand o durata de 2 ore si 17 minute.

Aceasta ultima piesa a seriei a primit, in ciuda eforturilor, ratinguri dintre cele mai sumbre din partea criticilor de film. Pe Rotten Tomatoes, un faimos sait de recenzii, filmul primit un rating de doar 36%. Comparativ, primul episod Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre, primise un rating de 78%, in timp ce al doilea si al treilea episod, Cufarul Omului Mort si La Capatul Lumii, au primit aprecieri de 54% si, respectiv, 45%. Reportera Claudia Puig, de la USA Today, a spus despre film ca "Cu cat un film are mai multe episoade, cu atat este mai clar faptul ca un singur episod despre acesti laudarosi este suficient."

Cu cat un film are mai multe episoade, cu atat este mai clar faptul ca un singur episod despre acesti laudarosi este suficient. (USA Today)

Dar, in ciuda ratingurilor saracacioase din partea criticilor, se pare ca Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi va avea o puternica alura de Box-Office. Filmul si-a avut deja deschiderea in alte 70 de tari si, conform rapoartelor initiale ale primelor 10, filmul a incasat 18.5 milioane dolari, aproximativ 50% mai mult decat suma incasata in deschiderea celui de-al al treilea episod.

La urma urmei, cand a fost ultima oara cand o slaba apreciere din partea criticilor a reusit sa opreasca lumea sa mearga la un film de actiune?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor