Pîslaru: Violenţa domestică, un flagel care afectează deopotrivă copii, femei şi persoane vârstnice

Societatea se schimba doar prin implicarea activă a fiecăruia dintre noi, este de părere ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.
Dragoş Pîslaru
Dragoş Pîslaru (Facebook)

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, va fi prezent sâmbătă, de la ora 13:30, în Piaţa Universităţii, lângă parcul Colţea, pentru a transmite un mesaj ferm împotriva violenţei domestice prin participarea la marşul "Împreună pentru siguranţa femeilor".

"Violenţa domestică este un flagel care în România afectează deopotrivă copii, femei şi persoane vârstnice şi duce chiar la pierderea de vieţi omeneşti. Pe lângă măsurile la nivel instituţional, care se concentrează pe servicii imediate de protecţie a victimei şi pe dezvoltarea de centre de urgenţă este important ca în parteneriat cu societatea civilă să lucrăm la schimbarea atitudinii societăţii faţă de violenţă.

Lucrurile nu se pot schimba în societate doar prin legi şi politici publice ci trebuie să avem o atitudine diferită a societăţii faţă de violenţă, pentru că lipsa de reacţie este nocivă şi deosebit de periculoasă. Dincolo de iniţiativele guvernamentale care se concentrează pe rezultate concrete, mă alătur marşului "Împreună pentru siguranţa femeilor" pentru a transmite un mesaj ferm: Stop violenţei domestice, în orice formă şi în orice context!", a fost mesajul transmis pe contul său de Facebook de ministrul Dragoş Pîslaru.