Plante care alungă pisicile

Plante care alungă pisicile
Plante care alungă pisicile (Facebook)

Oricine a petrecut ceva timp în preajma pisicilor ştie că acestea sunt destul de independente, au anumite nevoi şi combinaţia între cele două poate fi uneori distructivă pentru casa şi grădina dumneavoastră.

Singura modalitate de a vă înţelege cu pisica dumneavoastră este să-i înţelegeţi aceste necesităţi naturale - cum ar fi ascuţitul ghearelor, căţăratul pe mobila din casă etc - şi să vă adaptaţi spaţiul din jur la aceste nevoi, în aşa fel încât să creaţi o situaţie în care şi dumneavoastră şi pisica să aveţi de câştigat. Asta înseamnă să delimitaţi spaţiul la care să aibă acces pisica prin plasarea în locurile interzise a unor plante care vor alunga pisicile.

La fel, şi în grădină dvs. acestea pot face diferite năzdrăvănii care pot fi evitate prin amplasarea acestor plante care alungă pisicile printre alte flori preferate de dumneavoastră.

Dacă rezolvaţi aceste mici incidente care pot apărea în urma convieţuirii alături de o pisică, ea rămâne animalul de companie ideal. Micuţa felină este admirată datorită unor trăsături de caracter foarte puternice: independenţă, personalitate şi naturaleţe. În al doilea rând, pentru caracteristicile naturale (talie mică, autonomie, curăţenie) care fac din pisică companionul ideal pentru persoanele care muncesc sau cele care locuiesc într-un apartament.

Plante care alungă pisicile. Levănţica

Cea mai simplă şi plăcută metodă de a ţine departe pisicile de florile dumneavoastră din grădină, sau de locurile în care nu vreţi să aibă acces, este plantarea levănţicii. Frumoasă şi parfumată, această plantă este foarte eficace. Odată ce miros levănţica, pisicile ocolesc zona.

Plante care alungă pisicile. Coleus canina (Plectranthus caninus)

Folosită în multe ţări pentru a ţine şi pisicile şi câinii departe de grădini, această plantă are cel mai puternic efect împotriva animalelor nedorite în grădină.

Este printre cele mai bune plante care alungă pisicile. Are cel mai bun efect atunci când este sădită în garduri vii, la distanţă de 1 m de zonele pe care vreţi să le protejaţi.

Poate fi plantată şi în ghivece pentru a fi apoi puse în zonele interzise pisicii.

Plante care alungă pisicile. Busuiocul cerbilor (Mentha pulegium)

Deoarece face parte din familia mentei, busuiocul cerbilor are un miros puternic, plăcut pentru om, însă foarte neplăcut pentru pisici, ca atare este şi ea una dintre cele mai bune plante care alungă pisicile.

Florile sale violete pot da grădinii un aspect uşor sălbatic, plăcut. Este utilizat şi ca plantă aromatică, în domeniul culinar şi în aromaterapie.

Plante care alungă pisicile. Virnanţ (Ruta graveolens)

Planta originară din Balcani ţine pisicile la distanţă, dar atenţie că poate irita şi pielea omului atunci când este atinsă, aşa că ar fi bine de eviat să ajungă şi copiii la ele.

Virnanţul este recomandat doar pentru plantare în zonele din grădină în care nu riscaţi să-l atingeţi atunci când vă îngrijiţi plantele. Însă această plantă îşi îndeplineşte foarte bine rolul de "sperietoare de pisici".

Plante care alungă pisicile. Muşcata

Nu sunt tocmai plante anti-pisică, dar muşcatele au un rol decorativ deosebit şi nu sunt agreate de feline.

Dacă sunt plantate în rânduri care creează un gard în jurul altor plante, sunt mai eficiente pentru descurajarea pisicilor care vor să sape în grădina dumneavoastră, iar aşezate pe pervazul ferestrei le ţin departe de acestea.

Plante care alungă pisicile. Rozmarin

Între alte plante care alungă pisicile, rozmarinul poate fi alegerea cea mai practică. Nu de altă, dar dacă plantaţi suficient, îl veţi putea folosi proaspăt pentru preparatele gustoase pe care le gătiţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.