Platforma DA şi PAS lansează un candidat comun la prezidenţiale

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) condus de Maia Sandu şi Partidul Platforma „Demnitate şi Adevăr”, al lui Andrei Năstase, vor înainta un candidat comun la alegerile prezidenţiale.
Maia Sandu
Maia Sandu (Florin Chirilă/Epoch Times)

Fostul ministru al Educaţiei Maia Sandu a declarat luni la TV7 că va înainta un candidat comun cu Platforma Da la alegerile prezidenţiale, nume candidatului urmând a fi făcut public în luna august. Unul dintre obiectivele acestuia, dacă va câştiga, este declanşarea alegerilor parlamentare anticipate, scrie Ziarul Naţional.md.

„Până în luna august totul va fi clar. Se va cunoaşte numele candidatului pentru funcţia de preşedinte. Un şef de stat din partea opoziţiei ar fi un prilej bun pentru declanşarea alegerilor anticipate, pentru că lumea nu va mai putea răbda această clasă politică încă trei ani. Ne aşteptăm ca lupta să fie grea, deoarece guvernarea are toate instrumentele pentru a ne pune beţe în roate. Dar noi nu cedăm, trebuie să mergem până la capăt. Prima etapă pentru declanşarea mecanismului de alegeri anticipate este un preşedinte care să nu fie din cadrul acestei coaliţii. Examinăm toate soluţiile care ne-ar putea aduce la anticipate deoarece încă trei ani cu această guvernare ne-ar putea costa prea scump”, a declarat Maia Sandu.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, vicepreşedintele PAS, Sergiu Musteaţă, a spus că membrii partidului, care îşi va depune documentele de înregistrare la Ministerul Justiţiei în această săptămână, vor merge „din casă în casă” pentru a convinge populaţia că R. Moldova are nevoie de un preşedinte al opoziţiei, că „nu se mai poate trăi în asemenea mod”.

Menţionăm că, până acum, mai mulţi politicieni şi-au anunţat disponibilitatea de a candida la funcţia de şef al statului pe 30 octombrie curent. Printre aceştia se numără Maia Sandu, Andrei Năstase, Igor Dodon, Vladimir Voronin, Iurie Leancă şi Serafim Urechean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe