Platforma DA vrea să formeze un nou partid politic necompromis

Intenţionând să lanseze un nou partid politic, membrii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” sunt în căutarea unei platforme care până acum nu a fost la guvernare şi nici nu s-a compromis.
Membri ai Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”
Membri ai Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” (Epoch Times România)

„În prezent, suntem în căutare. Vom merge pe o entitate curată, care nu a fost nici la guvernare, nici nu a fost pătată”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Pentru a identifica cele mai bune şi integre persoane şi pentru a le consolida într-un nou partid politic, reprezentanţii Platformei DA se deplasează în teritoriu. Aceştia au lansat un site unde persoanele interesate să adere la noul partid îşi pot depune CV-ul, dosarele fiind analizate ulterior de presa independentă.

Ulterior, după ce va fi identificată o platformă şi va fi un număr suficient de persoane, va fi aleasă denumirea partidului, iar la congresul formaţiunii va fi aleasă conducerea, informează Realitatea.md.

Menţionând că acest lucru ar trebui făcut cât mai repede, membrii Platformei au îndemnat cetăţenii să participe activ la formarea noului partid politic.

„Istoria modernă a Republicii Moldova a arătat că politicienii au nevoie de popor doar atunci când poporul trebuie să-i voteze. Acum a apărut pentru popor posibilitatea creării unui partid adevărat, care să reprezinte poporul, dar pentru aceasta oamenii trebuie să se implice ca aceste necesităţi să fie clar identificate şi să fie clar propuse sarcinile. Nu este atât de dificil, este de ajuns să nu fie furaţi banii publici şi de la partenerii externi. Este necesară restabilirea statului de drept în Republica Moldova, iar pentru aceasta avem nevoie de oameni cinstiţi şi capabili. Criteriul de bază este onestitatea. Al doilea criteriu este verticalitatea, iar un alt lucru este profesionalismul şi experienţa. Aceasta platformă poate acorda posibilitatea de a merge pe calea europeană”, a afirmat membrul Platformei DA, Stanislav Pavlovschi citat de Jurnal.md.

Jurnalistul şi membrul Platformei DA, Alex Cozer consideră că „această guvernare, care în 2009 a preluat puterea pe un val de susţinere populară şi speranţă în rândurile tinerilor, acum ... a schimbat toată speranţa în dezamăgire. Toţi cetăţenii după dezamăgire trebuie să revină şi să înţeleagă că ei sunt forţa motrice a societăţii, că ei pot să schimbe lucrurile, iar acest lucru o pot face prin implicare. Dacă nu se vor implica acum, vor rămâne dezamăgiţi în continuare. Acesta este cel mai importat lucru. Veniţi cei care sunt buni, implicaţi-vă pentru că este vremea voastră”.