Epoch Times România

PLDM despre expulzarea lui George Simion: Ministerul de Interne îndeplineşte rolul de inchiziţie politică

Prin expulzarea lui George Simion din R. Moldova se realizează ameninţarea preşedintelui Dodon de a declara indezirabili toţi cetăţenii români, afirmă Partidul Liberal Democrat.
Sigla PLDM
Sigla PLDM (moldova24.info)
Ştefan Sârbu
02.10.2018

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) condamnă expulzarea de pe teritoriul Republicii Moldova a cetăţeanului român George Simion şi ”se declară revoltat de barbarismul” manifestat de angajaţii Ministerului de Interne (MAI) la adresa acestuia.

Potrivit unei declaraţii, formaţiunea califică intervenţia Biroului Migraţie şi Azil împotriva cetăţeanului român George Simion drept o acţiune concertată a autorităţilor R. Moldova împotriva persoanelor care împărtăşesc dezideratul reunirii cu România, dar mai ales, ca pe o dovadă a realizării ameninţării preşedintelui Igor Dodon de a declara indezirabili toţi cetăţenii români.

”PLDM constată că organele de interne şi securitate ale statului s-au transformat în bâtă politică a autorităţilor şi îndeplinesc fără nicio rezervă rolul de inchiziţie politică”, se arată în declaraţia publică în care se mai precizează că în acelaşi registru se înscrie şi concedierea redacţiei de ştiri a postului de televiziune 10TV, ”care nu poate fi tratată ca o simplă coincidenţă”.

În context, PLDM a ţinut să facă o paralelă între acţiunile Biroului Migraţie şi Azil împotriva lui George Simion şi a Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) împotriva celor 7 cetăţeni turci, ”pe care le califică drept un troc între Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor”.

În concluzie, PLDM atenţionează cetăţenii R. Moldova, deţinători ai cetăţeniei române, că securitatea acestora este grav afectată de binomul Plahotniuc – Dodon. ”Aranjamentele politice şi nevoia reciprocă de a se salva anihilează orice scrupul, iar intervenţiile vor fi tot mai dure.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor