Johannes Hahn: UE este îngrijorată de regresul statului de drept şi cel al democraţiei în R. Moldova

Comisarul UE pentru extindere i-a înmânat lui Pavel Filip, în cadrul unei întrevederi la New York, o listă cu acţiuni de reformă pe care guvernul RM trebuie să le întreprindă urgent.
Intrevederea lui Pavel Filip cu Johannes Hahn la New York
Intrevederea lui Pavel Filip cu Johannes Hahn la New York (gov.md)

În marja vizitei întreprinse la New York cu ocazia participării la reuniunea Adunării Generale a ONU, prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip a avut o întrevedere cu Johannes Hahn, comisarul pentru politica europeană de vecinătate şi negocierile pentru extindere.

Potrivit Executivului moldovean, interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind implementarea Acordului de Asociere RM - UE, punctând priorităţile agendei de reforme europene a Guvernului.

Pavel Filip l-a asigurat pe oficialul european că în pofida speculaţiilor privind vectorul politic al ţării, integrarea europeană ar rămâne unicul plan sustenabil de dezvoltare a Republicii Moldova.

Johannes Hahn a anunţat la rândul său că i-a înmânat premierului moldovean o listă cu acţiuni de reformă pe care guvernul de la Chişinău trebuie să le întreprindă urgent.

Într-o postare pe Twitter după întrevederea pe care a avut-o cu Pavel Filip, comisarul european pentru extindere a calificat întâlnirea deschisă şi sinceră, precizând însă că i-a adus premierului la cunoştinţă îngrijorarea foarte serioasă a UE şi a statelor membre legată de regresul statului de drept şi cel al democraţiei în Republica Moldova, relatează Radio Europa Liberă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe