Pleşu: Ar fi util dacă Tăriceanu s-ar întreba singur, dimineaţa, în faţa oglinzii: "Ce-o fi în capul meu?"

Andrei Pleşu
Andrei Pleşu (Florin Chirilă)

Într-un articol intitulat "Despre prostie. Informaţii din teren", publicat luni în secţiunea de bloguri a publicaţiei Adevărul, scriitorul Andrei Pleşu l-a ironizat pe şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după ce politicianul "s-a întrebat, îngrijorat, ce-o fi avut în cap preşedintele" când a susţinut ultimul discurs în plenul Parlamentului.

"Cutare deputat (PSD) e revoltat, după discursul din Parlament al preşedintelui Iohannis: "Nu se face, cînd vii la mine în casă, să te apuci să-mi dai lecţii!" Carevasăzică dl deputat crede că Parlamentul României e "la el acasă". Cultura lui politică nu include informaţia elementară că locul de muncă unde l-a trimis electoratul aparţine electoratului şi nu lui, care a ajuns acolo ca simplu reprezentant.

Nu. Domnul cu pricina se simte în scaunul de şedinţă şi pe coridoarele instituţiei ca la el în sufragerie: mai ia o gustare, mai trage un pui de somn, se mai uită pe laptop şi, mai ales, nu acceptă să i se dea lecţii cînd el ţi-a făcut onoarea să te invite la un mic chef privat. Cu o asemenea concepţie, parlamentarii noştri vor veni la treabă, mîine-poimîine, în pijama şi papuci…", a declarat Pleşu.

Potrivit scriitorului, după acelaşi discurs prezidenţial, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu se întreabă, îngrijorat, "ce-o fi avut în cap preşedintele" cînd a zis ce a zis.

"Imprudent. Vorbeşte de funie în casa spînzuratului. Mie mi se pare că întrebarea ar fi utilă, dacă dl Tăriceanu şi-ar pune-o singur, dimineaţa, în faţa oglinzii: "Ce-o fi în capul meu…?" E drept că, pentru a-ţi pune, autocritic, această întrebare, îţi trebuie cap, nu glumă! Şi ceva subtilitate introspectivă şi ceva umor. Dar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere…", a adăugat Pleşu.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii