PMP iese la atac: Oprescu socoteşte că e mai ieftin să pregătească cimitirele, în loc să consolideze blocurile

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu (Epoch Times România)

Din bugetul Primăriei Generale Bucureşti aflăm că pentru consolidarea blocurilor cu bulină roşie, cu risc să cadă la un eventual cutremur, s-au alocat din bugetul Primăriei 18 milioane lei, adică 0,04% din bugetul total, a transmis joi PMP Bucureşti, în cadrul unui comunicat de presă, subliniind că "atât valorează în ochii primarului Sorin Oprescu vieţile oamenilor din cele 760 de clădiri din Bucureşti care au bulină roşie".

"Sorin Oprescu socoteşte că e mai ieftin să pregătească cimitirele, în loc să consolideze blocurile. Să menţionăm şi faptul că Bucureştiul este capitala europeană cea mai expusă la cutremure, şi a opta din lume. Cetăţenii din 21 de imobile ar avea şansa să scape cu viaţă, dacă lucrările de consolidare ar fi realizate în timp util", reiese din comunicatul citat.

Totuşi, pentru pregătirea cimitirelor s-au găsit 60 milioane de lei, de aproape patru ori mai mult, a arătat PMP Bucureşti, care consideră că din această situaţie se poate trage o concluzie cinică - în concepţia edililor capitalei, a Primarului General Sorin Oprescu, este mai ieftin să pregăteşti cimitirele, în loc să consolidezi blocuri, asigurând viaţa cetăţenilor din aceste locuinţe.

"Cum de la precedentul cutremur au trecut deja 38 de ani, perioada de ciclicitate a cutremurelor mari din România, un nou cutremur devastator poate interveni oricând. În această nedorită situaţie, Primarul General, Sorin Oprescu, poate sta liniştit, are deja cimitirele pregătite. Este mult mai ieftin, comparativ cu consolidarea blocurilor", a fost concluzia la care a ajuns PMP Bucureşti.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne