Poarta lagărului de concentrare Dachau a fost furată

(Captură Foto)

Poarta din fier pe care era scris sloganul nazist “Arbeit macht frei” sau “Munca te va elibera”, a fost furată din fostul lagăr de concentrare Dachau din Germania, a declarat duminică poliţia.

Oficialii securităţii au observat duminică dimineaţa că poarta care măsoară 190/95 cm, care era inclusă într-o poartă de fier mai mare, lipsea de la locul ei, a susţinut poliţia într-o declaraţie. Cei care au furat-o în timpul nopţii ar fi trebuit să sară peste o altă poartă pentru a ajunge la ea, au adăugat aceştia.

Poliţia a declarat că nu a fost descoperit nimic în imediata apropiere a lagărului şi au făcut apel ca cei care au observat în zonă maşini suspecte sau oameni suspecţi să dea eventuale informaţii.

Dachau, situat în apropierea oraşului München, a fost primul lagăr de concentrare înfiinţat de nazişti în 1933. Peste 200.000 de oameni de pe cuprinsul Europei au fost închişi acolo şi peste 40.000 de deţinuţi au murit înainte de a fi eliberaţi de forţele americane în 29 aprilie 1945. Lagărul este acum un Muzeu Memorial.

În decembrie 2009, renumita siglă “Arbeit macht frei” care se afla pe principala poartă de intrare în lagărul de la Auschwitz, construit de nazişti în Polonia ocupată, a fost de asemenea furată. Poliţia a găsit sigla ruptă în bucăţi după trei zile de când a dispărut, într-o pădure în cealaltă parte a Poloniei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe