Pocora, despre trădarea lui Tăriceanu: Nu te poţi numi liberal dacă eşti condus de Victor Ponta

Cristina Pocora
Cristina Pocora (Epoch Times România)

Anunţul construcţiei unei aşa-zise iniţiative care să "reformeze" liberalismul nu este altceva decât o nouă rată a trădării, plătită conştiincios ‪PSD‬ de către domnul Călin Popescu ‪‎Tăriceanu‬ în contul funcţiei de preşedinte al Senatului, oferită de partidul-stat, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Cristian Pocora.

Deputatul liberal a adăugat că aceasta este, de asemenea, o „încercare disperată a lui Victor ‪‎Ponta‬ de a opri unificarea dreptei, proces care, prin rapiditatea şi seriozitatea sa, dă adevărate coşmaruri socialiştilor în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale”.

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a lansat joi „Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale”, la care au participat şi parlamentari liberali. Potrivit B1 Tv, fostul lider liberal ar fi reuşit să coopteze de partea lui 14 parlamentari din cadrul formaţiunii, printre care Graţiela Gravilescu, Sorin Ilieşiu, Daniel Barbu, Nicu Marcu, Mihai Stănişoară, Viorel Palaşcă, dar şi foştii miniştrii Daniel Chiţoiu, Andrei Gerea şi Radu Stroe.

„După încercări repetate şi nereuşite de a destabiliza ‪‎PNL‬ şi de a rupe partidul, domnul Tăriceanu se vede obligat să se mulţumească doar cu înfiinţarea unui grup de iniţiativă. Numele “Grup de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale” nu poate păcăli, însă, pe nimeni. Aşa-zisa salvare a liberalismului nu se poate face sub umbrela socialistă, nu te poţi numi liberal dacă eşti condus de Victor Ponta!”, a subliniat Pocora.

Purtătorul de cuvânt al PNL este de părere că grupul lui Tăriceanu va fi asimilat în cele din urmă de PSD şi vor ajunge să răspundă de comenzile preşedintelui formaţiunii Victor Ponta.

„Constatăm cu regret că domnul Tăriceanu, supus presiunilor venite din partea PSD, a reuşit să atragă în acest joc o serie de colegi din PNL şi să le ofere aşa-zisa şansă de a reveni la putere prin uşa din dos. Alăturarea acestor parlamentari demersului domnului Călin Popescu Tăriceanu, reprezintă o alegere greşită pentru că este evident că acest proiect este unul utopic, neconvingător şi lipsit de finalitate. Acest grup va fi asimilat în cele din urmă de PSD, nu există nicio îndoială că toţi cei care gravitează acum în jurul domnului Tăriceanu vor ajunge să răspundă şi ei comenzilor politice ale lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea”, a adăugat aceasta.

Nu este prima dată când PNL este supus unei agresiuni şi unei tentative de fragmentare din exterior, susţine Pocora, amintind că în alte situaţii similare, PNL a depăşit aceste momente critice şi la fel se va întâmpla şi acum. Deputatul PNL susţine că formaţiunea pe care o reprezintă a decis să se rupă de tot ceea ce înseamnă „metehnele PSD-iste”, optând să nu meargă mai departe alături de un PSD care nu îşi respectă promisiunile faţă de cetăţeni, ci preferă să îi apere pe Duicu şi ceilalţi baroni locali.

„În acest moment, construirea unui mare partid de dreapta reprezintă cel mai important proiect al PNL, în scopul cristalizării unui mare pol care să se opună pesedizării României. Obiectivul nostru politic este o dreaptă unită şi puternică şi un proiect pentru o Românie europeană, iar o dreaptă unită şi puternică înseamnă, în primul rând, o fuziune între PDL şi PNL. Adevăraţii liberali sunt în şi alături de PNL şi continua să lupte pentru formarea unui mare partid de dreapta, astfel să putem oferi o variantă solidă şi puternică socialiştilor care încearcă prin orice mijloace să pună mâna pe toate instituţiile statului”, a concluzionat Cristina Pocora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne