Poliţia descinde la sediul din Moscova al liderului opoziţiei ruse, Navalni

Investigatorii şi poliţiştii ruşi au descins la biroul electoral din Moscova al liderului opoziţiei Alexei Navalni, cu o zi înaintea eliberării sale din închisoare, a declarat un grup de activişti.
Poliţişti ruşi stau în faţa sediului electoral din Moscova al liderului opoziţiei ruse Alexei Navalni, 6 iulie 2017.
Poliţişti ruşi stau în faţa sediului electoral din Moscova al liderului opoziţiei ruse Alexei Navalni, 6 iulie 2017. (Captură Foto)

Conform susţinătorilor lui Navalni, circa 10 ofiţeri de poliţie au pătruns joi în sediul criticului Kremlinului, au confiscat calculatoare şi literatură de campanie şi au sigilat uşile la plecare.

“Sediul din Moscova a fost confiscat”, a declarat Nikolai Liaskin, coordonator al biroului de campanie, într-un mesaj postat pe Facebook, adăugând că unul dintre poliţiştii rămaşi să păzească sediul a declarat că în prezent “au loc activităţi investigative”.

“Există persoane în interior, dar nu putem intra”, a scris el, adăugând că, “dacă este posibil, veniţi la sediu”.

Poliţia nu a comentat rapoartele media.

Leonid Volkov, un aliat al lui Navalni, a afirmat că autorităţile au descins, de asemenea, la birourile electorale din alte oraşe ale Rusiei, confiscând pliante pentru campanie.

Navalni a promis că va candida la alegerile prezidenţiale din martie 2018, când Vladimir Putin ar putea câştiga cu uşurinţă un nou mandat.

Oficialii ruşi i-au interzis lui Navalni să candideze la alegeri, invocând o condamnare penală despre care liderul opoziţiei a precizat că a fost motivată politic pentru a-l bloca.

Navalni, care a organizat mai mult proteste anti-guvernamentale, urmează să fie eliberat din închisoare vineri, după ce a petrecut 25 de zile în spatele gratiilor pentru încălcarea unei legi privind organizarea întâlnirilor publice.

Susţinătorii lui Alexei Navalni au declarat că plănuiesc o serie de evenimente de campanie pentru 8 iulie, inclusiv distribuirea a 5 milioane de pliante de campanie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe