Poliţia evacuează Gara de Nord din Paris

Gara de Nord din Paris
Gara de Nord din Paris (Cate Gillon/Getty Images)

Luni, trupe înarmate de poliţie au luat cu asalt Gara de Nord, evacuând pasagerii şi sigilând zona, la numai o zi după victoria lui Emmanuel Macron în alegerile prezidenţiale.

Zeci de ofiţeri de poliţie şi transportoare au înconjurat gara - considerată cea mai aglomerată din Europa - sigilând toate căile de acces.

Un comunicat al poliţiei mentiona că se fac "verificări" şi că normalitatea va fi restabilită în scurt timp.

Incidentul făcea parte dintr-o operaţiune mult mai vastă, de căutare a trei suspecţi consideraţi periculoşi, conform unui articol publicat de Le Parisien.

Conform martorilor oculari, poliţia a acţionat dur, unii dintre pasageri fiind în imposibilitate de a coborî din trenuri.

Ziarul citează că cei trei suspecţi căutaţi au fost, de asemenea, semnalaţi în Bordeaux şi Marsilia în weekend.

În Paris, poliţia i-a căutat într-un tren care venea din Valenciennes în nordul Franţei şi care avea peste 200 de pasageri la bord.

Rapoarte neconfirmate susţin că doi dintre fugitivi sunt belgieni iar cel de-al treilea este din Afganistan.

Franţa se află încă sub stare de urgenţă, impusă după ce au avut loc o serie de incidente şi atacuri, puse pe seama islamiştilor radicali.

Noul preşedinte francez Emmanuel Macron a declarat că una dintre priorităţile sale este asigurarea securităţii francezilor, însă nu a oferit detalii specifice despre cum se gândeşte să facă acest lucru.

Luni dimineaţă, trupele de poliţie anti-revoltă s-au ciocnit cu un grup de câteva mii de manifestanţi care demonstrau în Place de la Republique din Paris, cerând rezistenţă în faţa agendei lui Macron în domeniul beneficiilor angajărilor.