Poliţiştii care au omorât un bătrân în Piteşti, arestaţi. Sunt acuzaţi de lovituri cauzatoare de moarte

.
. (Youtube - screenshot)

Poliţiştii care au omorât un bărbat, în Piteşti, în timp ce încercau să îl evacueze de pe o terasă, au fost arestaţi preventiv în după-amiaza zilei de luni şi sunt acuzaţi de purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte, a anunţat Ziare.com.

Potrivit sursei citate, instanţa a admis propunerea procurorilor şi a decis arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. Hotărârea Tribunalului Argeş este executorie, dar nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Piteşti.

Cei doi fuseseră reţinuţi duminică, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Decizia vine după ce medicii legişti au stabilit, în urma autopsiei, că bătrânul în vârstă de 63 de ani a avut o „moarte violentă” provocată de „asfixia mecanică”.

“Ca mecanism ce a cauzat asfixia a fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi a toracelui. Nu a fost infarct. Politraumatismele s-au produs prin cădere şi lovire de un plan dur, dar lovitura la cap nu putea să îl omoare", au precizat medicii legişti.

Reamintim că bărbatul, în vârstă de 63 de ani, a murit după ce a fost trântit de poliţişti la pământ şi a fost imobilizat. Bărbatul, aflat în stare de ebrietate, a refuzat să părăsească terasa pe care se afla, în zona autogării din Piteşti. Poliţiştii erau în zonă deoarece în apropiere avea loc un incendiu şi evacuau perimetrul.

Purtătorul de cuvânt al IJP Argeş a declarat că poliţiştii i-au cerut să părăsească zona, bărbatul a fost recalcitrant, nu s-a supus indicaţiilor şi a refuzat, iar poliţiştii au "procedat la evacuarea sa". Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne