Ponta critică reacţia Ambasadei SUA cu privire la superimunitate

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a criticat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, reacţia dură a Ambasadei SUA cu privire la controversatele modificării ale Codului Penal despre care se susţine că oferă o superimunitate parlamentarilor.

"Reacţia a fost o greşeală şi o să le comunic asta", a precizat joi Victor Ponta, în prima sa reacţie publică după uriaşul scandal provocat de adoptarea legii.

Mai exact Victor Ponta a făcut referire la faptul că Ambasada SUA a declarat că votul din Parlament reprezintă "un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României".

În acest context, premierul a făcut referire la prezenţa companiei americane Chevron în România.

„Din câte ştiu eu, Chevron investeşte în România sau poate să plece dacă nu se aplică legea şi dacă nu reuşim să arătăm că putem proteja proprietatea privată. Nu mi-a zis nimeni vreodată de la Chevron cum e cu parlamentarii. De fiecare dată mi-au spus dacă o proprietate privată poate fi apărată. Aici cred că a fost o greşeală (legat de ambasadă - n.r.) şi o să transmit acest lucru", a adăugat acesta.

Ambasada SUA a declarat în cadrului unui comunicat de presă că "amendamentele la Codul Penal adoptate ieri în Camera Deputaţilor ar reprezenta un pas înapoi pentru România. Este foarte descurajant că aceste modificări au fost adoptate fără nicio consultare, nicio dezbatere şi nicio ocazie pentru ca reprezentanţii autorităţii judecătoreşti sau membrii societăţii civile să se pronunţe în legătură cu amendamentele propuse. Această acţiune a Parlamentului reprezintă o îndepărtare de la principiile transparenţei şi ale statului de drept şi este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României. Transparenţa, predictibilitatea şi stabilitatea sunt factori esenţiali pentru toţi investitorii, atât locali cât şi străini, când iau în calcul unde să investească".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne