Ponta, despre anchetele DNA: Trebuie să dovedească două milioane de voturi false

Premierul Victor Ponta.
Premierul Victor Ponta. (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat că scopul noilor anchete ale DNA în cazul referendumului de demitere a preşedintelui de pe 29 iulie este de a se dovedi că au existat două milioane de voturi false până la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

"Trebuie să dovedim că au fost două milioane de voturi false, asta trebuie până pe 9 decembrie, după 9 decembrie nu mai interesează pe nimeni. Nu mi-am schimbat părerea asupra faptului că într-o ţară democratică oamenii nu sunt anchetaţi pentru faptul că au votat. Noi nu suntem o asemenea ţară, asta-i viaţa", a spus Ponta.

El a mai spus despre criticile democrat-liberalilor, cu privire la încălcarea principiului puterilor în stat prin înfiinţarea unei comisii de anchetă privind referendumul, că pe viitor trebuie găsite prevederi legale pentru apărarea cetăţenilor.

"«Se încalcă puterile statului», haideţi să fim un pic serioşi când vorbim de lucrurile astea. Când le încalcă, e în interesul ţării, dacă e invers, nu mai e - e încălcarea puterilor în stat (...) Sunt absolut convins că nu pot rămâne nesancţionate într-un stat de drept abuzuri comise împotriva oamenilor şi că trebuie să găsim în viitor prevederi constituţionale şi legale pentru ca cetăţenii să fie apăraţi de abuzurile unor instituţii ", a mai susţinut Ponta.

PDL nu a fost de acord cu înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă a modului în care procurorii au cercetat posibilele fraude la referendumul de pe 29 iulie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne