Ponta, la conferinţa lui Blair: Nimeni nu şi-ar imagina ca Regina să facă glume cu liderii opoziţiei

Victor Ponta.
Victor Ponta. (www.pnl.ro)

Preşedintele PSD Victor Ponta a comentat luni, în cadrul conferinţei la care este invitat să aibă un discurs Tony Blair, că este de neimaginat ca Regina Marii Britanii ”să facă glume cu liderii opoziţiei” despre desemnarea prim-ministrului.

”Ţinând seama de revelaţiile de săptămâna trecută în domeniul politicii româneşti, aş spune chiar, despre mine însumi, că am fost un aproape prim-ministru sau puţin prim-ministru, nu ştiu cum să spun acest lucru în engleză. Pur şi simplu nu am fost suficient de rapid pentru a înşfăca această funcţie pentru că a fi prim-ministru presupune să fii foarte rapid atunci când cineva îţi propune acest lucru, dar trebuie să fii român ca să înţelegi”, a comentat Ponta.

”Sunt convins că nimeni în lume nu şi-ar imagina ca majestatea sa Regina să facă glume cu liderii opoziţiei. Nu exclud că aţi putea fi prim-ministru, spuneţi da, nu. Nimic? Îmi pare rău, e prea târziu acum. Deja şeful MI6 aşteaptă în hol şi el va fi primul-ministru. Mai încercaţi data viitoare”, a ironizat liderul PSD, glumind că de aceea îi place politica românească. ”Sunt convins că vom avea multe alte surprize”, a adăugat social-democratul.

Episodul dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta, de la consultările din 6 februarie, ca şi relatările şefului statului despre cum i-a oferit funcţia de prim-ministru liderului PSD a fost ironizat de social-democrat şi la întâlnirea avută cu Tony Blair, la sediul PSD.

Preşedintele PSD Victor Ponta i-a povestit lui Tony Blair despre propunerea "în glumă" pe care i-a făcut-o Traian Băsescu de a fi premier, dar nu crede că britanicul a înţeles cum se poate glumi cu o asemenea funcţie.

El a precizat că i-a relatat fostului oficial britanic despre episodul în care Traian Băsescu i-a propus să fie premier. "Sigur, am apucat să-i povestesc şi episodul pur românesc cu nominalizarea la funcţia de prim ministru. Nu sunt convins că a înţeles pentru că eu cred că pentru un străin să-i spui că preşedintele îţi propune în glumă o funcţie de prim ministru, e o chestie absolut intraductibilă, indiferent cât de bine ştii limba engleză. (..) A zâmbit. Dar nu sunt convins, respet, că cineva care nu trăieşte în România înţelege cum poţi glumi cu funcţia de prim ministru", a conchis Ponta.

Blair a avut o scurtă întâlnire şi cu premierul Ungureanu şi ţine, la această oră, o conferinţă intitulată "The future of Europe în the new global order".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne