Ponta: Nu mi-a cerut nimeni din PNL să votez noul Guvern. Dar nu excludem posibilitatea

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, marţi, la Parlament, că partidul său nu a pus nicio condiţie pentru a susţine noul Guvern PNL şi că de fapt liberalii lui Ludovic Orban nici nu i-au cerut sprijinul.

"Am făcut un lucru bun că am curmat suferinţa guvernului Dăncilă, care oricum era un guvern mort. Acum înţeleg că liberalii vor să facă ei guvernul. Noi, fiind un partid de stânga, Pro România, le urăm succes, dar nu cred că pe noi se bazează”, a afirmat Ponta.

Întrebat cu privire la faptul că fără sprijinul Pro România, noul Guvern nu ar avea voturile necesare, Ponta a precizat: "Păi spuneţi-le dumneavoastră, că se pare că ei nu ştiu".

De asemenea, în legătură cu o eventuală colaborare între PSD şi Pro România, fostul premier a precizat că, în opinia sa, "vom colabora la un moment dat cei care suntem social-democraţi, mă refer la colaborare pentru alegeri şi după aceea pentru opoziţie".

Fiind întrebat în ce condiţii ar fi dispus să voteze un Guvern PNL, preşedintele Pro România a subliniat: "Nicio condiţie nu am pus. Absolut niciun fel de condiţie pentru că nu mi-a cerut nimeni de la PNL să votez Guvernul, şi atunci nu are rost să pun niciun fel de condiţie. Condiţii am văzut că pun PMP, USR, UDMR, noi nu punem nicio condiţie".

Totuşi, Ponta nu a exclus posibilitatea ca parlamentarii Pro România să voteze noul Guvern.

"Dacă e un guvern foarte bun pentru România, de ce să exclud? Uite aşa, cu mulţi social-democraţi care să facă lucruri bune pentru electoratul de stânga. Am văzut aseară că spunea unul dintre liderii PNL că acest Guvern trebuie să lucreze doar pentru preşedintele Iohannis, pentru electoratul PNL şi pentru PNL. Şi atunci eu spun că are dreptate. Şi noi vom vota orice Guvern care va lucra pentru Mircea Diaconu, pentru electoratul Pro România şi pentru Pro România", a afirmat fostul premier, cândva membru marcant al PSD.

Nu în ultimul rând, fiind întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis i-a spus care este numele premierului desemnat, Ponta a răspuns scurt: "Da. Vi-l va spune şi dumneavoastră. Nu am voie să vi-l spun eu, nu ar fi politicos".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne