Ponta şi Băsescu - conversaţie despre lipsa lui Antonescu de la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)

Preşedintele Traian Băsescu a discutat miercuri lejer cu premierul Victor Ponta după depunerea jurământului de către noul ministru al Economiei, pe tema faptului că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu a participat la ceremonie.

Noul ministru al Economiei Andrei Gerea a depus miercuri jurământul de investitură în funcţie în faţa preşedintelui Băsescu, în cadrul unei ceremonii care a durat câteva minute.

După depunerea jurământului, şeful statului a susţinut un scurt discurs care a durat mai puţin de un minut, iar apoi a dat mâna cu membrii Cabinetului Victor Ponta. Şeful statului a avut câteva schimburi de replici cu ministrul Sănătăţii Eugen Nicolaescu, ministrul de Interne Radu Stroe şi cu ministrul Finanţelor Daniel Chiţoiu.

La ieşirea din sala de protocol, prim-ministrul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu au conversat pe un ton relaxat despre absenţa lui Crin Antonescu de la ceremonie.

La ceremonia de investitură au participat Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, membri ai Guvernului, precum şi consilieri ai preşedintelui Traian Băsescu. Conform unor surse liberale, preşedintele Senatului ar fi lipsit de la ceremonie pentru că nu a primit o invitaţie oficială din partea Administraţiei Prezidenţiale.

Totodată, Valeriu Zgonea a afirmat că a fost invitat la depunerea jurământului prin "canalele oficiale de comunicare".

"Am fost informat. Este o comunicare pe canalele oficiale. Preşedinţia informează conducerea celor două Camere cu privire la data şi ora la care depune jurământul un ministru şi, bineînţeles, preşedintele Camerei şi cel al Senatului sunt obligaţi (...) să fie prezenţi", a precizat Zgonea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne