Poveste comică despre Einstein şi şoferul său

O statuie în minuatură cu Albert Einstein
O statuie în minuatură cu Albert Einstein (Chung Sung-Jun / Getty Images)

Una din poveştile comice care au rămas în istorie îl are ca protagonist pe Albert Einstein şi pe şoferul său. La vremea respectivă cei doi călătoreau prin universităţi pentru ca omul de ştiinţă să ţină prelegeri despre faimoasa sa teorie a relativităţii.

Într-o zi în timp ce mergeau spre o universitate, şoferul său i-a spus: "Domnule Einstein am auzit prelegerea asta a dvs. de mai mult de 30 de ori. Am învăţat-o pe de rost şi pun pariu că aş putea să o susţin eu însumi".

"Ei bine, îţi voi da şansa", i-a răspuns Einstein.

"Nu mă cunosc la universitatea următoare, aşa că atunci când vom ajunge acolo îmi voi pune pe cap şapca ta şi tu te prezinţi ca fiind Einstein şi ţii prelegerea", a continuat acesta.

La sala de conferinţe, şoferul a ţinut prelegerea lui Einstein fără nicio greşeală.

Când a terminat, a vrut să plece, dar unul dintre profesori l-a oprit şi i-a pus o întrebare foarte dificilă. Scopul întrebării nu era să acumuleze cunoştinţe, şi să îl strânjenească pe "Einstein".

Şoferul a gândit rapid.

"Răspunsul la această problemă este atât de simplu", i-a replicat el.

"Sunt surprins că trebuie să mă întrebaţi pe mine. De fapt, ca să vă arăt cât de simplu este, o să-l chem pe şoferul meu să vină aici şi să răspundă la întrebarea dumneavoastră".

Apoi, Einstein s-a ridicat în picioare şi a dat un răspuns incredibil la întrebarea profesorului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură