PPEM candidează pentru primăria Chişinău: Oazu Nantoi va da un impuls decisiv dezvoltării Chişinăului

Candidatul PPEM la funcţia de primar al Chişinăului este Oazu Nantoi. Anunţul a fost făcut miercuri, 29 aprilie, într-o conferinţă de presă, de către preşedintele Blocului Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova”, Iurie Leancă.
Oazu Nantoi, candidatul PPEM la funcţia de primar al Chişinăului, 29 aprilie 2015 (serviciul de presă PPEM)
Maria Maevschi
29.04.2015

Candidatul PPEM la funcţia de primar al Chişinăului este Oazu Nantoi. Anunţul a fost făcut miercuri, într-o conferinţă de presă, de către preşedintele Blocului Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova”, Iurie Leancă.

„Am pornit de la ideea că trebuie să le oferim cetăţenilor şansa de a vota pentru un proiect pro-european, unul în care ne angajăm să ducem mai departe Moldova spre Europa şi să o scoatem din mâinile grupurilor de interese care se află acum la guvernare. PPEM va fi în alegeri şi va obţine o reprezentativitate puternică”, a declarat Iurie Leancă.

El a mai spus că Oazu Nantoi a fost ales candidatul PPEM pentru Primăria Capitalei pentru că este un om responsabil, matur, cu o imagine nepătată şi integră şi cu o bogată experienţă politică.

„Oazu Nantoi este un foarte bun comunicator, care va şti să eficientizeze Consiliul Municipal, un om care vine la Primărie să dea un impuls decisiv dezvoltării Chişinăului”, a afirmat Iurie Leancă.

Potrivit lui, decizia a fost luată după mai multe analize şi discuţii în interiorul partidului, pornind de la aşteptările pe care le au locuitorii Capitalei faţă de viitorul primar.

De asemenea, Iurie Leancă a precizat că PPEM mizează pe un dialog activ cu cetăţenii.

„Campania noastră nu va fi una bazată pe artificii de imagine, dar se va axa pe o comunicare directă cu cetăţenii, vom face campanie cu puţini bani, dar cu multă energie”, a conchis liderul PPEM.

La rândul său, Oazu Nantoi a precizat că echipa PPEM va lucra pentru un oraş cu faţă umană: „Candidez în calitate de persoană care ştie să meargă pe jos prin Chişinău, care ştie cum se circulă în transportul public, în calitate de persoană care are experienţa de a fi consilier municipal, şef de direcţie la Guvern şi în calitate de inginer. Văd o mulţime de probleme şi mă bucur că în spatele meu este o echipă de oameni competenţi, oneşti şi de încredere, echipă care ne va ajuta să trecem de la vorbe la fapte”.

Candidatul PPEM la funcţia de primar al Chişinăului, Oazu Nantoi, a absolvit Institutul Politehnic din Chişinău. Între anii 2007 şi 2009 a fost consilier municipal în Chişinău. Este membru-fondator al Asociaţiei pentru Politică Externă. În perioada 1991-1992 a fost şef de direcţie Analiză Politică pe lângă Preşedintele Republicii Moldova. Între anii 1996-1998 a fost membru al Senatului Fundaţiei Soros din Moldova. În 1998 a fost şef de direcţie în cadrul Comisiei Interdepartamentale pentru Coordonarea Politicii de Stat în localităţile din stânga Nistrului. Din 2000 şi până în prezent este director de programe în managementul conflictelor la Institutul de Politici Publice. Este născut în anul 1948, la Vancicăuţi, reg. Cernăuţi, Ucraina. Vorbeşte limbile română, rusă, ucraineană şi engleză.

Până acum, şi-au anunţat participarea la alegerile locale din vara acestui an, pentru funcţia de primar al Chişinăului, actualul primar Dorin Chirtoacă, fostul primar, în prezent preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean, deputatul PSRM Zinaida Greceanîi, vicepreşedintele companiei petroliere „Lukoil”, Nicolae Ciornîi, candidatul din partea PCRM Vasile Chirtoca şi candidaţii independenţi Oleg Brega şi Marcel Darie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor