Prăbuşirea unei centrale electrice în Marea Britanie soldată cu un mort şi răniţi

O persoană a murit, trei sunt date dispărute şi altele cinci se află în spital după prăbuşirea unei părţi a unei centrale electrice scoase din funcţiune în sudul Marii Britanii.
Centrala electrică Didcot din Marea Britanie.
Centrala electrică Didcot din Marea Britanie. (Captură Foto)

Un incident major a fost declarat marţi la centrala electrică Didcot în jurul orei locale 4 p.m. (1600 UTC), după ce o parte a centralei s-a prăbuşit în timp ce muncitorii pregăteau demolarea clădirii cu 10 etaje.

Fosta centrală pe cărbune şi petrol, care se află la aproximativ 113 km vest de Londra, a fost închisă în 2013 şi trei turnuri imense de răcire a au fost demolate în 2014.

Nathan Travis, şef adjunct al Departamentului de pompieri din Oxfordshire, a declarat reporterilor că nu se aflau explozibili la faţa locului în momentul incidentului.

Autorităţile au folosit câini pentru o cercetare sistematică a dărâmăturilor cu scopul de a găsi trei persoane despre care se crede că sunt îngropate sub ruine, a precizat Travis.

Şase ambulanţe, două elicoptere şi o echipă pentru situaţii periculoase au fost trimise la faţa locului marţi după-masă, câţiva răniţi fiind transportaţi la un spital de lângă Oxford. De asemenea, aproximativ 50 de persoane au fost tratate la faţa locului din cauza inhalării cu praf.

Serviciul de pompieri a declarat că, deşi praful generat de prăbuşire acoperă o zonă întinsă, în interiorul clădirii nu au fost descoperite materiale periculoase.

Martorii locali din Oxfordshire au declarat presei britanice că au auzit o explozie puternică.

“Clădirea noastră a fost zguduită şi când ne-am uitat pe geam am văzut cum capătul sălii turbinei principale s-a prăbuşit, ridicându-se un nor gros de praf”, a declarat David Cooke, a cărui companie Thames Cryogenics are o clădire în apropiera fostei centrale electrice Didcot.

Cauza prăbuşirii centralei, precum şi identitatea persoanei care a murit sau a răniţilor nu sunt clare încă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe