Practica spirituală chineză conduce la o viaţă fără griji

Adam Charles în 2004
Adam Charles în 2004 (Clearwisdom.net)

Adam Charles duce o viaţă care este, la suprafaţă, la fel ca a multor alte persoane. El este probabil fericit pentru că, spre deosebire de numeroşi oameni, are un scop în viaţă: practică de 13 ani o disciplină spirituală chineză numită Falun Dafa, cunoscută de asemenea sub numele de Falun Gong.

"Am fost interesat de căutarea unui sens mai profund în viaţă şi ideea că există mai multe în viaţă, în natură şi oameni decât se vede", a afirmat el despre cum şi-a început practica.

Charles are 40 de ani şi este fondatorul unei companii de marketing în San Francisco.

El a început să practice Falun Dafa în 1999, câteva zile înainte ca regimul comunist chinez să iniţieze persecuţia practicanţilor Falun Dafa. El locuia în San Francisco şi lucra în publicitate; citea cărţi - de exemplu doctrina taoistă clasică Tao Te Jing. Obişnuia să-şi petreacă timpul cu călugării refugiaţi din Tibet şi Nepal.

"La acel moment studiam medicina minte-corp. Am ajuns să înţeleg că oamenii şi toate fiinţele vii au un sistem de energie care circulă în interiorul lor sub suprafaţă - un flux de "energie vitală", care le susţine", a spus el.

Dorinţa de a "înţelege mintea şi corpul uman la un nivel mai profund" şi cultivarea corpului şi minţii l-au condus la Falun Dafa. Charles defineşte cultivarea ca pe "o profundă transformare minte-corp, un proces de înălţare personală".

Aceasta este ceea ce a găsit în Falun Dafa, o practică de cinci exerciţii meditative şi studiu al preceptelor morale ale adevărului, compasiunii şi toleranţei.

"Acest profesor, al cărui nume era nou pentru mine, explica subiecte referitoare la transformarea spirituală a unei persoane. Aceste informaţii sunt preţioase, un călugăr şi-ar putea petrece o viaţă întreagă pentru a le găsi", a spus el.

Experienţa de a citi cartea de bază a Falun Dafa, "Zhuan Falun", este o parte importantă a disciplinei, precizează practicanţii. "A fost ca o conversaţie cu caracter personal cu un profesor extrem de înzestrat", a spus Charles. "Am putut recunoaşte puritatea şi puterea cuvintelor şi am putut recunoaşte semnificaţia profesorului chiar prin crearea unei cărţi ca aceasta, care îi învaţă pe oameni cultivare."

În plus, corpul său a experimentat "senzaţii subtile". Era ceea ce simţea energie care circula? "Ştiam că ceva se întâmplă cu mine, care nu era doar datorită citirii cărţii. Aveam o experienţă mult mai adâncă şi mult mai profundă decât atât. "

Se spune că exerciţiile Falun Dafa deschid canalele de energie în corpul uman, promovând sănătatea şi stări de bine. Practicanţii de multe ori spun că îşi simt corpul mai uşor, ca urmare a efectuării exerciţiilor.

Forme de "practică de cultivare", cum sunt cunoscute astfel de practici, stau la baza tradiţiilor filosofice şi religioase ale culturilor orientale. Conceptul cuprinde budism, taoism şi forme de qigong. În forma sa primară, tai chi este, de asemenea, înţeleasă ca un tip de cultivare.

Legende chineze descriu cultivarea solitară, predată de un maestru unui discipol într-un cadru izolat de societate. "A găsi un profesor care a fost dispus şi capabil să predea cultivarea pe o scară largă, este remarcabil, foarte rar şi semnificativ istoric", a spus Charles.

După ce a găsit o cale pentru cultivarea şi creşterea spirituală, Charles a declarat că nu îşi face griji pentru nimic. "Oamenii vorbesc despre a avea credinţă. Adevărul este că credinţa este subiectivă; poţi să crezi tot ce vrei".

"Să ai cunoştinţe despre ceva, să ai experienţă, este diferit de a avea convingeri. Atunci când cineva are cunoştinţe şi experienţă reală, înţelege adevăratul sens al vieţii şi poate vedea prezenţa divină în toate lucrurile vii, în mod natural devine liber de multe griji", a afirmat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii