Prăjitura Citro, un desert delicios

Prajitura Citro
Prajitura Citro (Anca M)

Ingrediente:

Pentru foi avem nevoie de:2 ouă întregi, 100 ml. ulei, 150 g. zahăr, 1 linguriţă amoniu pentru prăjituri, faină câtă cuprinde (aproximativ 500 - 550 g., în funcţie de mărimea ouălor), un borcan de pastă de măceşe.

Pentru cremă avem nevoie de: 200 g. unt, 200 g. zahăr, 2 gălbenuşuri de ou, 1 lămâie (coaja răzuită şi zeama).

Pentru glazură: 2 albuşuri, 100 g. zahăr pudră şi 1 lămâie (coaja răzuită şi zeama).

Mod de preparare:

Preparăm foile aşa: amestecăm într-un castron ingredientele pentru foi, frământam bine până ce aluatul se dezlipeşte de pe mâini. Împărţim aluatul obţinut în 4 şi coacem 4 foi pe dosul tăvii. După ce întindem foia o înţepăm din loc în loc cu furculiţa să nu se umfle. (Atenţie, o foaie se coace în 10 -12 minute la 180 grade Celsius (350 F).

Imediat ce am copt foile, cât sunt calde, primele trei foi se ung cu un strat subţire de pasta de măceşe.

Un desert delicios

Preparăm crema aşa: Untul se amestecă bine cu zahărul până devine ca o spumă. Se adaugă treptat gălbenuşurile şi coaja de lămâie. După ce gălbenuşurile au fost încorporate, adăugăm şi zeama de lămâie puţin câte puţin ca să nu se taie crema. După ce foile s-au răcit, împărţim crema în 3 părţi egale şi o întindem uniform cele 3 foi care au fost unse în prealabil cu pasta de măceşe. La urmă punem a patra foaie, peste care se va turna glazura de albuş.

Preparăm glazura aşa: Batem spumă albuşurile şi adăugăm treptat zahărul pudră. Continuăm să batem pe aburi încă vreo 10-15 minute, adăugând treptat şi zeama de lămâie.

Luăm câteva linguri din compoziţie şi o amestecăm cu coaja rasă de lămâie.

Întâi întindem glazura albă, peste care aplicăm dunguliţe din glazura amestecată cu coaja de lămâie. Peste dungi, se mai poate presăra şi zahăr tos colorat.