Preda: Nimeni de la Bruxelles nu l-a crezut pe Meleşcanu. Unii m-au întrebat din ce lume vine acest domn

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a prezentat la Bruxelles o versiune cu totul inedită a evenimentelor din România, la doar o zi după ce 600.000 de români au protestat în stradă împotriva ordonanţelor adoptate, pe furiş, de Guvernul Grindeanu. Demersul său nu s-a bucurat însă de prea mare succes, susţine Cristian Preda.
Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

A fost o gafă să îl trimiţi la Bruxelles să explice situaţia din ţară pe ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, unul dintre semnatarii ordonanţei de urgenţă nr. 13 care mutilează Codurile penale, a apreciat, într-un interviu acordat RFI, europarlamentarul Cristian Preda.

"Domnul Meleşcanu a fost, de la început, lipsit de orice credibilitate. Faptul că a încercat să transmită în Bruxelles şi în ţară un mesaj politic, cum că cineva ar vrea dărâmarea prin mijloace ilegale şi ilegitime a Guvernului, este iarăşi o gafă. Acest mesaj este fals. Toată lumea a văzut că este vorba despre cu totul altceva, că este un protest împotriva corupţiei.

Nimeni la Bruxelles nu a crezut mesajul domnului Meleşcanu. Am avut colegi care m-au întrebat din ce lume vine acest domn, dacă nu vede ceea ce am văzut cu toţii. Nu era vorba despre dărâmarea unui guvern, aşa cum a povestit domnul Meleşcanu", a declarat Cristian Preda.

Acelaşi lucru l-a încercat şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, devenită între timp ministru interimar al Justiţiei.

"La fel, din ce a declarat doamna Birchall înţeleg că a încercat să corecteze percepţia oficialilor europeni, ca şi când aceşti oameni nu ar fi putut vedea cu ochii lor şi nu ar fi ascultat din relatările presei internaţionale care era miza protestelor, ce au spus, ce vor şi ce vor spune în continuare oamenii. Sunt convins că, deşi Guvernul a rămas neclintit, protestele vor continua. Dacă îşi imaginează cineva că Guvernul a câştigat această bătălie, se înşeală", a adăugat Cristian Preda.

Interviul integral aici.