Predoiu: Ponta se fereşte să pronunţe numele lui Putin sau să menţioneze că Rusia a încălcat dreptului internaţional

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că premierul Victor Ponta "este mut ca o lebădă" pe subiectul Ucraina şi se fereşte să facă vreo menţiune cu privire la preşedintele rus Vladimir Putin sau la faptul că Rusia a încălcat dreptul internaţional. Predoiu a cerut Guvernului Ponta să ia o serie de măsuri urgente de accelerare a intrării Republicii Moldova în UE.

"Nu am văzut în declaraţiile domnului Ponta nicio menţiune cu privire la încălcarea dreptului internaţional de către Rusia, domnul Ponta se fereşte să pronunţe numele Putin. Îl invit să o facă, nu i se întâmplă nimic, să nu-i fie frică, să nu se comporte ca un pudel al domnului Putin! [...] Îi cerem să iasă din buncăr să înceapă să vorbească şi să spună clar că Guvernul României va lua toate aceste măsuri de sprijinire a Republicii Moldova", a declarat Cătălin Predoiu.

Prezidenţiabilul PDL a subliniat că în timp ce premierul Ponta "se dădea cu avionul ca să uite lumea de cazul Duicu", în estul Republicii Moldova lucrurile se agravează, Putin evocă posibilitatea utilizării forţei armate în Ucraina şi somează Republica Moldova să ridice aşa zisa blocadă a Transnistriei, "ameninţări clare cu privire la stabilitatea în regiune".

"Cerem Guvernului României, prim ministrul de Externe, să convoace grupul de acţiune european al Republicii Moldova cât mai repede pentru a accelera aceeaşi agendă de integrare a Republicii Moldova în UE. Cerem premierului României să ia toate măsurile pentru operaţionalizarea gazoductului Iaşi-Ungheni. Este vorba despre acelaşi gazoduct pe care domnul Ponta l-a inaugurat în vara anului trecut în prezenţa unor ţevi care veneau de nicăieri şi duceau niciunde. Ţevi care au fost ridicate după plecarea domnului Ponta. Cerem o acţiune mai clară a Guvernului României în chestiunea vecinătăţii estice, în chestiunea Ucrainei cu privire la sprijinul pe care suntem gata să-l dăm Republicii Moldova", a subliniat Predoiu.