Prefectul de Cluj: Am declanşat o anchetă socială pentru a acorda spijin angajaţilor de la Mechel

Epoch Times România
07.03.2013

Prefectul de Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a declarat miercuri seara la Realitatea TV că a fost declanşată o anchetă socială pentru a-i identifica pe angajaţii de la Mechel Câmpia Turzii care sunt într-o situaţie deosebită şi care ar putea beneficia de spijin din partea Guvernului.

“Am declanşat o anchetă socială pentru toţi cei care sunt într-o situaţie socială deosebită pentru a promova o Hotărâre de Guvern pentru un sprijin social imediat pentru acei oameni”, a spus Vuşcan.

De asemenea, prefectul de Cluj a mai declarat că au fost accesate fonduri europene pentru înfiinţarea unei întreprinderi sociale în care ar urma să lucreze o parte dintre angajaţii combinatului. “Am accesat fonduri europene de 7,4 milioane cu această întreprindere socială pe care o punem în mişcare. Deja se derulează acest proces în legătură cu locaţia şi cu asigurarea bazei materiale şi a mjloacelor de producţie de acolo de la Câmpia Turzii”, a spus Vuşcan.

Acesta a mai arătat că se încearcă aducerea unor investitori chinezi în zonă. “Am condus o delegaţie economică în China, la sfârşitul lui octombrie se întoarce această vizită, vrem să-i aducem cu prioritate în zona Turda-Câmpia Turzii pentru a-şi concretiza intenţiile de a investi în România”, a spus prefectul de Cluj.

Vuşcan şi-a exprimat speranţa că repornirea combinatului va avea loc. “Nu vom fi de acord niciodată ca acel Laminor să fie tăiat şi dus la fier vechi ca să-şi plătească nesimţirea economică, ca să nu fiu şi mai dur din acest punct de vedere, această companie rusească care a distrus întreaga metalurgie românească”, a spus prefectul de Cluj.

Potrivit lui Vuşcan, reprezentanţii autorităţilor locale au avut întâlniri periodice cu foştii acţionari ai combinatului. “Noi cel puţin două întâlniri pe lună am avut la Câmpia Turzii, am făcut întâlnirile de dialog social de mai multe ori, inclusiv cu ministrul Liviu Pop, am avut întâlniri cu ruşii. Am avut un război deschis cu ei în legătură cu ceea ce făceau şi ceea ce urmau să facă. Noi le-am citit intenţiile din timp şi am făcut proteste nenumărate, inclusiv până la Ambasada Rusiei. Am determinat întâlniri pentru a clarifica intenţiile acestor indivizi, dar din păcate planul lor diabolic a fost în continuare pus în mişcare şi am ajuns în această situaţie absolut delicată, ca să folosesc un cuvânt bland, din punct de vedere social”, a spus Vuşcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor