Premierul Grindeanu, întâmpinat la Jandarmerie de protestatari #rezist

Cum Guvernul pare să ignore prezenţa în Piaţa Victoriei a protestatarilor #rezist, manifestanţii au vrut să îi aducă aminte premierului că protestele sunt încă vii, motiv pentru care l-au întâmpinat la Jandarmerie. Acţiunea lor n-a fost însă pe placul oamenilor legii.
Jandarm in fata la MAI
Jandarm in fata la MAI (Captura)

Mai mulţi protestatari #rezist s-au aliniat, luni, în faţa sediului Inspectoratului General al Jandarmeriei, pentru a-l întâmpina pe premierul Grindeanu, ce urma să ia parte la un eveniment organizat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.

Protestul lor paşnic a fost întrerupt de jandarmi care i-au legitimat pe cei 8 protestatari pentru a-i "informa" că iau parte la un protest neautorizat şi a le cere să plece, avertizându-i că, dacă nu părăsesc zona în 5 minute, vor fi amendaţi. Finalmente, protestatarii au scăpat - până la proba contrarie - fără amenzi, după ce au fost obligaţi să polemizeze cu jandarmii, explicându-le că potrivit art. 3 din legea 60, adunarea lor este legală.

Art. 3 din legea 60 prevede că: "Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum şi cele care se desfăşoară în exteriorul sau în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat." Ori, Jandarmeria este instituţie de interes public.

Finalmente, după ce protestatarii au anunţat că nu vor părăsi zona în cele 5 minute, căci sunt în legalitate, protestul a continuat circa o oră, fără ca protestatarii să poată scanda sau afişa lozinci prin care să îi transmită lui Grideanu mesajul Străzii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne