Premierul Ponta cere sancţionarea tinerilor care au îngropat un porc pe terenul viitoare moschei

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Cei doi cetăţenii care, nu de mult, au îngropat un porc pe terenul viitoarei moschei din Bucureşti, în speranţa că vor opri ridicarea edificiului, şi care ulterior s-au întors acolo şi au instalat o cruce de piatră, lângă care s-au pozat îmbrăcaţi în ie tradiţională, trebuie traşi la răspundere, este de părere premierul Victor Ponta.

Potrivit bn24.ro, primul ministru i-a solicitat, miercuri, secretarului de stat pentru Culte, Victor Opaschi, să depună plângere la Poliţie împotriva celor doi cetăţeni. "Să faceţi plângere împotriva ălora!", i-a transmis premierul.

Întrebat dacă autorităţile trebuiau să reacţioneze împotriva acestor cetăţeni, Victor Ponta a replicat:

"România e o ţară model de convieţuire paşnică între confesiuni. Dacă avem câte un nebun care vrea să ne arunce ţara în aer, avem legi şi avem instituţii, dar cred că suntem un model de convieţuire, de respect pentru toţi cetăţenii României, indiferent de religia pe care o au sau dacă nu au nicio religie. Avem şi prevederi legale, avem şi instituţii care pot să-i sancţioneze, să-i răcorească pe cei cu creierii încinşi."

După ce au îngropat un porc pe terenul din Bulevardul Expoziţiei acordat, prin hotărâre de guvern, Muftiatului Cultului Musulman din România pentru construirea unei mega-moschei la Bucureşti, şi au venit cu alţi câţiva porci vopsiţi în cultorile tricolorului, cei doi tineri - Cătălin Berenghi şi Cătălin Ioan - au decis să instaleze acolo o cruce susţinând că astfel terenul este profanat şi moscheea nu mai poate fi ridicată.

"Astăzi eu, Cătălin Berenghi, împreuna cu Cătălin Ioan, am ridicat o Sfântă Cruce pe locul unde "Ingenunchiatul Ponta Turcitul" a "dăruit" ca din moşia mă-sii un teren pentru o Mega Moschee. Doamne ajută şi apără ţara asta!!!", a scris Cătălin Berenghi pe Facebook, lăudându-se în presă că va închiria un avion din care va arunca pe terenul Muftiatului intestine de porc tocate, pentru a "spurca" locaţia viitoarei moschei.

Potrivit presei, obiceiurile islamice interzic ridicarea unei moschei pe pământ spurcat de porc, însă, contactat după primul incident, când tinerii au îngropat un porc pe terenul cu pricina, Muftiul Muurat Iusuf, şeful Cultului Musulman din România, susţine că "din punct de vedere ritualic gestul respectiv este egal cu zero, nu poate fi apreciat drept pângărire."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.