Premierul Ponta despre criza refugiaţilor: România nu poate accepta mai mult de 1.500 de persoane

Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Premierul Victor Ponta a declarat luni că şedinţa CSAT, în care se va discuta despre criza refugiaţilor şi se va decide asupra cotei de refugiaţi pe care o va primi ţara noastră, va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

"Vreau în cursul zilei de azi, împreună cu Oprea, să avem o poziţie a Guvernului, legată de migranţi, pentru ca la întâlnirea CSAT să avem o poziţie consolidată. Am vorbit şi cu preşedintele (despre problema imigranţilor), însă cu ministrul de Externe am vorbit mai mult pe partea strict logistică. Cu toate datele, o să prezint poziţia Guvernului la şedinţa CSAT. Cred că şedinţa CSAT va avea loc săptămâna următoare. România trebuie să fie o ţară europeană şi să fie solidară cu ce se întâmplă în Europa. Solidaritatea înseamnă drepturi şi obligaţii", a declarat premierul, citat de B1 TV.

Ponta a precizat că, în opinia sa, România nu poate accepta mai mult de 1.500 de persoane şi a adăugat că România va fi solidară cu ţările UE şi la drepturi, nu doar la obligaţii.

"Nu putem primi, pe termen scurt, mai mulţi refugiaţi decât avem capacitate. În acest moment este 1.500. Trebuie să ne gândim cum oprim cauza, nu efectul. Acum noi lucrăm la efect. Vrem să fim solidari cu ţările europene la obligaţii şi la drepturi", a declarat premierul.

Reamintim că, odată cu declanşarea crizei refugiaţilor, autorităţile române au anunţat că ţara noastră va primi în jur de 1700 de imigranţi. Ulterior, în publicaţia Daily Mail a apărut informaţia că România va fi gazdă a circa 7000 de imigranţi, cifră care, potrivit ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu, nu este una comunicată oficial de Comisia Europeană.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.