Premierul Ponta: Din cauza fostului şef al CNAS se poate ajunge în situaţia de a rămâne fără medicamente

(LOIC VENANCE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
09.05.2012

Autorităţile pot fi puse în situaţia de a rămâne fără medicamente în sectorul sanitar, pentru că fostul preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a emis facturile referitoare la încasarea taxei claw-back, a susţinut marţi premierul Victor Ponta.

 

Ponta a semnat decizia de eliberare a lui Duţă din funcţia de la CNAS după ce acesta demisionase, premierul urmând să ceară organelor competente să cerceteze cazul referitor la fostul şef al Casei.

"Am aflat cu indignare că, înainte de a pleca, domnul Duţă a creat o nouă problemă Guvernului României emiţând facturile referitoare la încasarea taxei de claw-back, ceea ce ne poate pune în situaţia, de mâine, de a rămâne fără medicamente", a spus Ponta.

El a declarat că ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a reuşit să stabilizeze situaţia privind medicamentele.

"Ministrul în funcţie, domnul Cepoi, a reuşit pentru moment să dialogheze şi să stabilizeze situaţia, dar această atitudine, din punctul meu de vedere, este o atitudine neelegantă, este o atitudine chiar ilegală şi voi cere Ministerului Sănătăţii şi organelor în drept să cerceteze toate activităţile desfăşurate de domnul Duţă în funcţia pe care a ocupat-o până în acest moment", a afirmat Victor Ponta.

De asemenea, premierul a semnat decizia de eliberare a Cristinei Trăilă din funcţia de preşedinte al Autorităţii naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP).

El a precizat că urmează să numească "în scurt timp un nou şef care să coordoneze o instituţie atât de importantă pentru corecta desfăşurare a achiziţiilor publice, atât în ceea ce priveşte fondurile europene, cât şi cele bugetare".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor