Premierul Ungureanu către liderii de sindicat: Vă fac părtaşi la speranţa recuperării salariilor bugetarilor

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale.
Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale. (www.gov.ro)

Premierul M.R. Ungureanu a declarat, marţi, la întâlnirea cu liderii confederaţiilor sindicale, că îi face pe aceştia părtaşi „la speranţa recuperării tăierilor efectuate în salariile bugetarilor”.

"Suntem preocupaţi ca guvern de materializarea recuperării sumelor care au fost diminuate din salariile bugetarilor. Nu fac o promisiune, vă fac părtaşi la un plan, la o speranţă şi sper ca ea să se poată materializa pe seama evidenţei macroeconomice pe care o vom avea foarte curând", le-a spus Ungureanu liderilor sindicali.

El a mai afirmat că Guvernul este preocupat să combată sărăcia şi să poată genera dezvoltare economică în zonele defavorizate.

"Ne interesează să vedem cum putem face ca economia românească să revină la o altitudine de croazieră promiţătoare pentru proiectele noastre. Ne interesează de fapt o economie naţională care să ofere performanţă şi să genereze performanţă pe criterii de productivitate, de profesionalism", a explicat primul-ministru.

Totodată, Mihai-Răzvan Ungureanu a subliniat interesul Guvernului pentru o salarizare mai bună şi mai multe locuri de muncă.

El a propus confederaţiilor sindicale o colaborare cu Executivul pentru găsirea unor soluţii la aceste probleme.

"Pe seama acestor produse ale gândirii noastre, care pot deveni apoi măsuri implementate în practică, creşterea economică are şanse. Ce îmi doresc e să găsesc în dumneavoastră partenerii de dialog pe care îi sper (...) astfel încât la capătul dialogului să existe un câştigător clar care este cetăţeanul, contribuabilul, interesat de predictibilitatea economică în general şi de siguranţa locului său de muncă în particular", a conchis Ungureanu.

Şeful Executivului a participat marţi la o întâlnire cu liderii de sindicat. Din partea Guvernului au fost prezenţi la discuţii ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi, ministrul Economiei, Lucian Bode, şi ministrul Muncii, Claudia Boghicevici.

Din partea sindicatelor au luat parte la întâlnire preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR), Iacob Baciu, preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, preşedintele BNS, Dumitru Costin, preşedintele CNSLR Frăţia, Ion Samoilă, şi preşedintele Confederaţiei Sindicale Meridian, Ion Popescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne